Mengen Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı

Bolu'nun Mengen İlçe Devlet Hastanesi'nde yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Beytullah Altınöz'ün koordi

Bolu'nun Mengen İlçe Devlet Hastanesi'nde yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Beytullah Altınöz'ün koordinasyonunu sağladığı eğitim ve tatbikat programı çerçevesinde hastane çalışanlarının ve binada bulunanların katılımı ile güvenli bina tahliyesi ve açık alanda yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Hazırlanan senaryoya göre binanın üst katında yangın çıktığı ve 4 kişinin yaralanarak mahsur kaldığı varsayımı ile hareket edildi.

Tatbikata, hastane personeli, oluşturulan acil durum, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü UMKE, Mengen İlçe Belediyesi İtfaiye, polis ekipleri ve vatandaşlar katıldı. Verilen tatbikat ve söndürme eğitimi sonucunda çalışanlar ve katılımcılar, acil durum ekipleri, yangın önleme ve söndürme, tahliye, kurtarma, ilkyardım, güvenlik, sevk ve idare, eşgüdüm, iş birliği, koordinasyon konularında bilgilendirme yapıldı. Görevlilere bizzat roller verilerek yapılan uygulamalar ile farkındalık meydana getirilerek, muhtemel acil durumlara hazırlıklı olma konusunda pratik kazanmalar sağlandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile