Mensa, 2010 Yılını 9 Milyon Tl Kar İle Kapattı

Avrupa’nın en büyük kadife kumaş üreticisi Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş (Mensa), 2010 yılını 9 milyon 195 bin 472 TL net kar ile kapattı. Şirketin toplam aktifleri ise 316 milyon TL seviyesine yükseldi.

Mensa‘dan yapılan açıklamaya göre, Mensa, tüm birimleri ile üretime geçtiği temmuz ayından itibaren dört aylık süreçte 1 milyon metre mamul kumaş üretimi gerçekleştirdi. Makine parkurunun revizyonu doğrultusunda 1 milyon dolar tutarında yatırım gerçekleştiren Mensa, Ekim ayından itibaren çift vardiya uygulamasına geçerek 250 kişilik istihdam oluşturdu.

Şirketin mali durumunu pozitife çevirmek üzere de bir dizi önlem alan Mensa, Türkiye’nin ilk Oydan Yoksun Pay ihracı yöntemiyle 2010 yılında 70 milyon TL’lik sermaye artırımı gerçekleştirdi.

Toplam yükümlülüklerini 63 milyon TL azaltan Mensa, etkisi önümüzdeki yılların bilançolarında daha fazla hissedilecek olan yıllık 10 milyon TL civarında muhtemel faiz ve kur farkı giderini de önlemiş oldu. Mensa geçmiş yıl zararlarından 81 milyon TL’yi de bilanço dışına çıkararak temettü dağıtımı için hayati önemde bir işleme imza attı.

Mensa İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, yaptığı açıklamada, bir yıl öncesine kadar Mensa’nın faaliyetlerinin devamının risk altında olduğunu 2010 yılını çok ciddi bir toparlanma ve yeniden yapılanma planı çerçevesinde oldukça başarılı kapattıklarını ve gelecek yıllar için çok sağlam bir zemin sağlandığını dile getirdi. Bu sürece çok pozitif etkisi olan Oydan Yoksun Pay ihracı sırasında yol gösterici tavırları nedeniyle düzenleyici otoritelere bir kez daha teşekkür eden Ulutaş, "Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde çok şeffaf ve gelecek yıllara etkisi öngörülebilir bir bilanço hazırladık. Şirketimize eklediğimiz yeni faaliyet alanları ve sahip olduğumuz aktif değerimizle önümüzdeki yıllarda yakından takip edilmesi gereken bir yapı oluşturduk. Kapasite artırmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede haziran ayına kadar toplam istihdamı da 350’ye ulaştırmayı planlıyoruz" dedi.

Enerji alanında da yeni adımlar atacaklarını belirten Ulutaş, "Geçen yıl kendi tesislerimizde ürettiğimiz enerjinin 6 milyon kW saatlik kısmını satarak Mensa için önemli bir gelir kalemi sağladık. Yapmayı planladığımız yatırımlarla yıllık üretimimizi 50 milyon kW’nin üzerine çıkarmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile