Mensa Üretimini Arttırdı 7.6 Milyon Tl‘lik Satış Yaptı

Mensa Üretimini Arttırdı 7.6 Milyon Tl‘lik Satış Yaptı

Avrupa‘nın en büyük kadife kumaş üretim kapasitesine sahip olan MENSA‘da üretim kapasitesi yüzde 100 oranında artarken, 2011 yılının ilk çeyreğindeki satışlarınsa 7.6 milyon TL‘ye ulaştığı açıklandı.

Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş. (MENSA), 2011 yılının Ocak-Mart dönemini karlı kapattı. Basın mensuplarıyla fabrikada buluşan MENSA İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, üretim faaliyetleri hakkında bilgi verip, yılın ilk çeyreğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu dönemde 2 milyon 315 bin 229 TL‘lik net kar elde edilirken, toplam satışlarınsa 7.6 milyon TL‘ye ulaştığının altını çizen Ulutaş, üretiminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100‘lük bir artış gösterdiğini açıkladı.

MENSA‘nın bir milyon 200 bin metre mamul kumaş üretimi gerçekleştirdiğine dikkat çeken Ulutaş, istihdam konusunda da belirlenen hedeflere ulaşılarak, 350 kişiye iş imkanı sağladıklarını dile getirdi.

"SON 12 AYDA YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZİ 50 MİLYON DOLAR AZALTTIK"

Ulutaş, "MENSA‘nın fason iş verdiği tesislerle birlikte toplam istihdam 500 kişiye ulaştı. Son 12 ayda toplam yükümlülüğümüzü 50 milyon dolar azaltırken, mali açıdan da uluslararası standartları yakalamış olduk" dedi. Kurum bünyesinde yaşanan son değişimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Ulutaş, fabrikada artık çarkların döndüğünü, üretim ve istihdamdaysa önemli bir artışın kaydedildiğini vurguladı. MENSA‘yı yeniden eski performansına ulaştırmak için yatırımlara devam ettiklerini anlatan Ulutaş, iş yapış

şekillerindeki farkın, Avrupalı müşterilerin tercihinde de önemli bir rol oynadığının altını çizdi. Yurtdışında da yatırım yapmak istediklerini, bu konudaki arayışlarınsa sürdüğünü belirten Ulutaş, hedeflerinin ihracat odaklı satış büyümesini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

"BUGÜN İTİBARİYLE AKTİF DEĞERİMİZ 200 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE"

Faik Ulutaş, MENSA‘nın mali performansını yükselterek, altı çeyrek üst üstte bilançolarında kar açıkladığını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Son bir yıllık zaman diliminden bu yana uygulamış olduğumuz finansal yeniden yapılandırma planıyla birlikte geçmiş yıllarda finansman giderlerine bağlı olarak biriken zararların bir kısmını telafi ettik. Söz konusu plan kapsamında yıllık 10 milyon TL civarında faiz tasarrufu sağladık. 2011 yılının ikinci çeyreğinden itibaren esas faaliyetlerin etkisinin

daha fazla görüleceği bilançolar açıklayacağımızı düşünüyoruz. Bugün itibariyle aktif değerimiz 200 milyon doların üzerine çıkarak, yükümlülüklerimiz 4 katına ulaştı. Sağlamlaşan mali yapımız ve 40 yıla yaklaşan deneyimimizle hedefimize doğru hızla ilerliyoruz"

"YILSONU SATIŞ GELİRLERİMİZİN 50 MİLYON TL‘Yİ AŞMASINI BEKLİYORUZ"

Bugün gelinen noktada tekstildeki rüzgarın yönünün de değiştiği yorumunda bulunan Ulutaş, sektörde işlerin eskiye göre çok daha iyi olduğuna işaret ederek, 2011 yılının ikinci çeyreğindeki satış performansının da ilk çeyreğe göre daha yüksek olduğunu, bu performansın sürmesi durumunda yıl sonu satış gelirlerininse 50 milyon TL‘yi aşmasını beklediklerini belirtti. Ulutaş, "Türkiye daha yüksek katma değerli işlerin merkezi olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor. Kısa bir süre sonra daha büyük rakamları

telaffuz edeceğimize inanıyorum. Dünyanın en büyük kumaş üretim parkurlarından birine sahip olan MENSA‘yı, kısa sürede eski iş hacmine ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu nedenle insan kaynağına ciddi anlamda yatırım yapıyoruz. Böylece adı ilk defa işsizlikle birlikte anılan Adana için yeniden umut olmak istiyoruz" diye konuştu.

100 MİLYON DOLARLIK BİR MARKA: MENSA

Adana‘da yaklaşık 37 yıl önce kurulan MENSA, 1973-1974 yıllarında yaşanan petrol krizinin ardından İşbankası‘na devredildi. Ulutaş Grubu tarafından 1996 yılında satın alınan MENSA, 2003 yılından sonra yapılan yatırımlarla yıllık 21 milyon metre kumaş kapasitesine ulaşarak, Avrupa‘nın en büyük kadife kumaş üreticisi konumuna geldi. Tam kapasiteye çıkıldığında 2 bin kişiye istihdam sağlayan MENSA‘nın, 2006 yılına kadar ‘ISO 500 Listesi‘nde ön sıralarda yer aldığı hatırlatılırken, şirketin 2010 yılı başında

Türkiye‘nin ilk oydan yoksun pay ihracını gerçekleştirdiği vurgulandı. Öte yandan MENSA‘nın bugünkü piyasa değerinin ise 100 milyon doların üzerinde olduğu ifade ediliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile