Menteşe Belediyesi İle Tüm Yerel-sen Arasında Toplu Sözleşme İmzalandı

Muğla'nın Büyükşehir olması ile yeni kurulan Menteşe Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) arasında 75 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'ün makamında gerçekleşen imza törenine Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç ve Muğla Şube Başkanı Salih Tufan katıldı.

Başkan Koç, yaptığı konuşmada, sendikalarını 2013 yılında kurduklarını ve bugüne kadar üye sayılarının artarak devam ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Gümüş'e teşekkür eden Tüm Yerel-Sen Muğla Şube Başkanı Salih Tufan ise sendikalarının amacının çalışanların sosyal haklarını sağlamak ve yaşam koşullarını daha iyiye götürmek olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Gümüş de çalışanlarının huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamaları için çalışacaklarını belirterek, "Yeni ilçemiz, Menteşe Belediyemize özel idareden, kapanan belde belediyelerinden ve mevcut Muğla Belediyemizden gelen memurlarımız oldu. Bunların içinde sendikalara bağlı olan arkadaşlarımız vardı. Tüm Yerel-Sen'deki arkadaşlarımızın kazandıkları sendikal hakların aynı şekilde devam etmesi noktasında bir görüşü benimsiyoruz. Bu amaçla bugün burada toplu iş sözleşmesini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç arasında imzalandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile