'Mentese'de Gençler Iste' Projesinde Mesleki Ve Isbasi Egitimleri Tamamlandi

'Mentese'de Gençler Iste' Projesinde Mesleki Ve Isbasi Egitimleri Tamamlandi

‘Mentese’de Gençler Iste’ kursiyerleri mesleki ve isbasi egitimlerini tamamladi. Egitimleri tamamlayan kursiyerler Mesleki Yeterlilik Sinavlarina girmeye basladilar.

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi’ni yürütücülügünde, Mugla Büyüksehir Belediyesi, Mentese Belediyesi ve Mugla Ticaret ve Sanayi Odasi’nin ortakliginda sürdürülen, egitimde ve istihdamda olmayan gençlerin yiyecek ve içecek isletmelerinde istihdam edilebilirliklerinin artirilmasinin hedeflendigi ‘Youth at Work in Mentese (Mentese’de Gençler Iste) projesinde kursiyerler mesleki ve isbasi egitimlerini tamamladi.

Mesleki ve isbasi egitimlerini tamamlayan kursiyerler, Mesleki Yeterlilik sinavlarina girmeye basladi.

NEET’ler (Ne egitimde ne istihdamda olan gençler) sinavlarin yani sira girisimcilik ve genel beceri egitimlerine de devam ediyorlar. Nisan ayi sonuna kadar sinavlarini tamamlayacak olan NEET’lere Mugla ISKUR uzmanlari tarafindan bireysel eylem planlariyla is bulma süreçlerinde destek saglayacaklar.

Kursiyerler 6 meslek dalinda egitim aldilar

Türkiye ile Avrupa Birligi arasindaki mali is birligi kapsaminda gelistirilen Katilim Öncesi Mali Yardim Araci (IPA-Instrument for Pre Accession)’nin "Istihdam, Egitim, Sosyal Politikalar" bileseni altinda uygulanmakta olan Ne Egitimde Ne Istihdamda Olan Gençler Için Isgücü Piyasasi Destek Programi (NEET PRO) Hibe Programi, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Dis Iliskiler VE Avrupa Birligi Genel Müdürlügü tarafindan yürütülmekte ve izlenmektedir.

“Youth at Work in Mentese (Mentese’de Gençler Iste)”projesi, Türkiye ve Avrupa Birligi is birligiyle yürütülmekte olup, egitim ve istihdam alaninda dezavantajli konumda olan gençlere destek olmayi amaçlamaktadir. 1 Agustos 2023 tarihinde uygulanmaya baslayan ve 31 Temmuz 2024’te tamamlanacak olan projenin mesleki egitim süreci 18 Aralik 2023’te, isbasi egitim süreci de 8 Ocak 2024’te baslamis, 01 Mart 2023 itibariyle de tamamlandi.

Yaklasik 2,5 ay süren egitimlerin NEET’lerin ögrenme sürecine olan etkisi ve egitim çiktilari, kursiyerlerin egitimlerin sonunda girdikleri ölçme ve degerlendirme sinavlari ile ölçüldü. Bu sinavlarin sonuçlarina göre, kursiyerlere sertifikalari verilecek. Kursiyerler asçilik, pastacilik, barmenlik, servis elemani/garsonluk, sef garsonluk ve baristalik olmak üzere toplam alti meslek dalinda mesleki ve isbasi egitimlerini tamamladi. Egitimlerini tamamlayan kursiyerler 9 Mart 2023 itibariyle Mesleki Yeterlilik Belgelerini almak için hem teorik hem de uygulamali sinavlarina girmeye basladilar. Kursiyerler sinavlarina girmeye devam ederken girisimcilik ve genel beceri egitimlerini almaya devam ediyorlar. Girisimcilik ve genel beceri egitimleri, 3 Nisan 2024’te tamamlanacak. Egitimlerini tamamlayan NEET’ler, Mugla ISKUR uzmanlari tarafindan hazirlanacak Bireysel Eylem Planlariyla is bulma süreçlerinde de destek almaya devam edecektir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile