Mentese Otogar Yolu Kurban Bayramina Hazir

Mentese Otogar Yolu Kurban Bayramina Hazir

Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimi devam eden Mentese otogar yolunun Kurban Bayrami öncesi tamamlanmasi hedefleniyor. Yolda incelemelerde bulunan Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras, eski Denizli yol ayrimindaki akilli kavsakta seçim öncesi baslayan çalismalarin tekrar baslayacagina inandigini, konunun da takipçisi olduklarini açikladi.

Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan devam eden ve bir kismi trafige açilan Mugla Barosu-Otogar arasinda kalan dört seritli yolda çalismalarda sona yaklasildi. Yol yapim çalismalari çerçevesinde iki adet menfez yapimi tamamlanirken, önümüzdeki günlerde asfaltlama çalismalarina baslanacagi açiklandi.

Proje çerçevesinde, yagmur suyu hatlarindaki çalismalarin yani sira, Mugla Su ve Kanalizasyon Idaresi (MUSKI) ekipleri tarafindan kullanim ömrünü tamamlamis içme suyu hatlari da yeniden yapildi. Yürütülen çalismalar dahilinde, 340 metrelik yagmur suyu ana hatti, 14 adet yagmur suyu bacasi, 785 metrelik yagmur suyu izgara hatti ve 31 adet izgara bacasi insa edildi.

Otogarda alternatif yol tamamlaniyor

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras, hem Baro-Otogar arasindaki yolda, hem de otogara Aydin istikametinden gelen araçlarin giris yapacagi ve asfalt çalismalari baslayan yolda incelemelerde bulundu. Otogara Aydin istikametinden gelen araçlarin kullanacagi yolun kisa süre sonra hizmete alinacagini açiklayan Baskan Aras, Baro-Otogar arasinda devam eden 4 seritli yolun da Kurban Bayrami öncesi hizmete girmesi için ekiplerin yogun bir çalisma içinde oldugunu açikladi.

Her iki yolun hizmete girmesi ile araç sürücüleri için büyük bir rahatlama yasanacagini açiklayan Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras, “Bugün mesaiye Otogarda basladik. Otogardaki hem soför esnafimizi, hem de yolcularimizi ziyaret ettik. Yatagan tarafindan gelip de otogara girecek olan otobüsler ve araçlar için yapilan yan yol çalismasi inceledik. Oradaki çalismalar artik nihayete ermek üzere. Çok kisa bir zaman içeresinde orasi devreye girecek. Sanirim bir hafta 10 gün içeresinde orada çalismalar bitecek ve devreye girmis olacak. Su anda bulundugumuz yom da merkez ile otogari birbirine baglayan 4 seritli bir yol çalismasi. Vatandaslarimiz bu yolun ne zaman bitecegi konusunu merak ediyor. Burasi tarimsal bir alan ve zemin sivilasmasi olan bir yer. Burasi için ciddi bir dolgu gerekiyordu. Su anda dolgu gerçeklesiyor, yine menfezleri yapiyorlar su geçislerini saglamak için. Bu isler bittikten sonra çok kisa bir zaman içeresinde asfalt çalismasi yapilabilir. Bizim hedefimiz burada Kurban Bayramindan önce bu isi bitirmek. Kurban Bayraminda yolumuzu hizmete açmak. Bu yol hizmete açilinca su anda hem Yerkesik tarafina, hem TOKI tarafina giden trafik Denizli kavsagindan geçmemis olacak. Böylelikle o kavsakta da rahatlama saglanmis olacak” dedi.

“Denizli kavsagindaki çalismalarin devamini bekliyoruz”

Eski Bölge trafik kavsagi olarak bilenen Denizli yol ayrimindaki akilli kavsakta seçim öncesi baslayan üst geçit çalismalari seçim sonrasi durmustu. Özellikle aksam saatlerinde ve hafta sonlarinda trafik akisinin tamamen durdugu ve Marmaris istikametinden ve merkezden Ugur Mumcu Bulvarindan çikis yapan sürücüler uzun kuyruklar olusturuyordu. Bu yol ile ilgili gelismeleri takip ettiklerini belirten Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras, “Denizli kavsagindaki çalismalarin devamini bekliyoruz. Orada seçimden önce yapilan çalismalarda bir akamet oldu, bir duraksama oldu. Ne oldugunu anlayamadik ama sanirim devam edecektir. Çünkü orasi ile ilgili çalismanin bir an önce yapilmasi gerekiyor. O bölgedeki trafigin rahatlatilmasi gerekiyor. Biz de bu konunun takipçisiyiz su anda” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile