Mep, Mtso’dan Destek Bekliyor

Mep, Mtso’dan Destek Bekliyor

İçel Ekonomi Platformu (MEP) Dönem Başkanı Alper Gürsoy, MEP’in kent odaklarına karşı güçlü duran bir lobi platformu olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek, İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut’tan platforma destek vermesini istedi.

MEP Dönem Başkanı Gürsoy, platform üyeleri ile birlikte yeniden MTSO başkanlığına seçilen Aşut’u ziyaret etti. İçel’in sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alındığı ziyarette, MEP’in kent odaklarına karşı güçlü duran bir lobi platformu olarak kabul edilmesini gerektiğini ifade eden Dönem Başkanı Gürsoy, MEP’in gelecekte hiçbir siyasi güç, hiçbir odak noktası tarafından kullanılmayacağını söyledi.

“MEP bütün politika odaklarına aynı uzaklıkta olsun ki biz 15 sene sonra da MEP’i konuşabilelim” diyen Gürsoy, oda ve üniversiteleri de platform toplantılarına katılmaya davet etti.

İçel’in sorunlarına da değinen Gürsoy, kentin Lojistik Köy, Tarım İhtisas, Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi gibi önemli problemleri olduğunu kaydetti.

İçel’in en önemli probleminin ise 1/5.000’lik ve 1/100.000’lik planlar olduğunu ifade eden Gürsoy, “Sanayi bölgelerinin eksiklikleri var. 1/5.000’likte bazı ilçelere yapılan haksızlıklar var. Bizim amacımız 1/5.000’likten çıkacak olan bir arsayı almak değil, burada bir yanlış varsa bu yanlışı düzeltmek, katkı varsa katkı yapmak, doğrular varsa da doğru işler çıkmasını sağlamaktır. Ama bugün hem kent girişi hem de limanın karşısındaki arsaların durumu, kente yapılacak yeni yatırımlar ile ilgili bir ticari alanın açılmaması, hem de bununla ilgili bir randevu bile alınamaması problemleri var. Dolayısıyla hem bu problemlerle hem de MEP’in daha genişlemesi ile ilgili destek ve katkılarınızı bekliyoruz. MTSO’dan MEP’e ve MEP toplantılarına destek vermesini istiyoruz” dedi.

MEP Genel Sekreteri Ferudun Gündüz de kentin problemlerinin çözümü noktasında MTSO’nun hükümet ile güçlü bir lobi çalışması yapılmasına ön ayak olması gerektiğini belirtti.

Bu konuda MEP olarak gerekli desteği vereceklerini vurgulayan Gündüz, bu konuda Ankara’da bir irtibat bürosu açılmasında büyük fayda olacağının altını çizdi.

“TÜRKİYE’NİN HER NOKTASINA UÇUŞ YAPACAK BİR ORGANİZASYONU MERSİN’E GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”
MTSO Başkanı Aşut ise Türkiye’nin her noktasına uçuş yapacak bir organizasyonu İçel’e getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Aşut, “Bora Jet, Adana merkezli Türkiye’nin her noktasına uçuş yapacak bir organizasyonu İçel’e getirmeyi amaçlıyor. Bunun yanında Irak, Ürdün, Lübnan ve Suriye sıkıntısı bittikten sonra bu bölgelere uçuşlarla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Adana’dan bu ülkelere uçuşlar düzenlenecek. Daha az yolcu kapasiteli uçaklarla daha konforlu bir seyahat gerçekleşecek. Türkiye’nin her yerine uçuşlar düzenlense de bu uçuşların saatleri konusunda seçici davranılacak” diye konuştu.

Ziyarette ayrıca MEP üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına sahip çıkması, 1/5.000’lik ve 1/100.000’lik planlarla ilgili problemlerin çözülmesi, İçel’de lojistiğin gelişmesi, yerel işletmelerin yükseltilmesi, kadınların kayıt altında çalışması, Başbakanlık tarafından eğitim kampüsleri yapılması, devlet üniversitelerinin kurulması gibi konularda görüşlerini ve taleplerini dile getirdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile