Mera uzmanları sertifika ve plaketle uğurlandı

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde 12 ülkeden ziraat mühendisinin katıldığı 3. Uluslarası Havza ve Mera Yönetimi

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde 12 ülkeden ziraat mühendisinin katıldığı 3. Uluslarası Havza ve Mera Yönetimi Eğitim Semineri sona erdi. Seminer sonrasında katılımcılara sertifika ve plaket sunuldu.

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Üçüncü Uluslararası Havza ve Mera Yönetimi Eğitim Semineri' 5 günlük bir yoğun çalışmanın ardından sona erdi. Kosova, Karadağ, Makedonya, Arnavutluk, Bosna- Hersek, Ukrayna, Kırım, Gürcistan, Azerbaycan, Tacikistan ve Kırgızistan ve Türkiye'den bilim adamlarının katıldığı seminerin son gününde katılımcılar onuruna gala yemeği verildi. Yemek sonrasında bilim adamlarına düzenlenen törenle sertifika ve plaket verildi.

Programın ev sahipliğini yapan Doğu Anadolu Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal, meraların insanlığın ortak kamı olduğunu söyledi.

Çakal, mera eğitim semineriyle bilgi alış verişinde bulunulduğunu ifade etti. Başarılı ve verimli bir seminere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Çakal, "Bu programın Erzurum'da düzenlenmesine katkı sağlayan Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. İnsanlığın ortak malı olan meraların korunması için bilimsel çalışmalarıyla seminere katılıp bizlere yeni ufuklar açan dost ve kardeş ülke temsilcilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Seminere katılan ve Türkiye'nin önde gelen önemli bilim adamlarından eski Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in danışmanı Prof. Dr. Yunus Serin'e Bölge İdaresi Mahkemesi Başkanı plaket verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile