Meram Abdullah Aymaz öğrencileri dünyaca ünlü dil sınavlarında bölge birincisi oldu

Çeşitli branşlarda gösterdiği başarılarla adını duyuran Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu, bu seneki Cambridge University UCLES sınavlarında

Çeşitli branşlarda gösterdiği başarılarla adını duyuran Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu, bu seneki Cambridge University UCLES sınavlarında bölgede birinciliğini elde etti.

Bu yılın Mayıs ayında yapılan Cambridge University UCLES sınavlarının sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulundan toplam 48 öğrenci geçer not alarak bir üst sınavlara hazırlanmaya hak kazandı. Meram Aymaz öğrencileri bu seneki başarısıyla bölgede birinciliği elde etti.

Dil sınavlarında elde edilen başarılar nedeniyle okulun konferans salonunda bir tören düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan okul müdürü Hüseyin Taş, İngilizce öğretimine 1.sınıftan itibaren başladıklarını ifade etti. Bu başarının tesadüf olmadığını belirten Taş, başarılı olan öğrencileri, velilerini ve emeği geçen tüm öğretmenleri tebrik etti.

Merve Eğitim Kurumları İngilizce Bölüm Başkanı M. Tarık Başören, küçük yaşlarda edinilen dil kazanımların önemini vurguladı. Başören, bu tür sınavların dil kazanımlarını olumlu yönde pekiştirdiğini dile getirdi.

Yazın 19 öğrenciyle 2 haftalık İngiltere Yaz Okulu düzenlediklerini anlatan Başören, Avrupa Birliği (AB) Comenius projeleri kapsamında 21–24 Ekim tarihleri arasında Romanya'da yapılacak olan proje toplantısına katılacaklarını bildirdi.

Cambridge University UCLES Sınavları Mersin Bölge Müdürü İnanç Çil ise bu sınavların dünyanın 135 ülkesinde yapıldığını ve uluslararası geçerliliği olduğu bilgisini verdi.

Törene SELT-Zambak Yayınevi Bölge Müdürü Dilaver Cirik, Cambridge University Press- Trend Elt Kitabevi Eğitim Danışmanı Cem Özdemir, Express ve Kardeş Yayınları Bölge Temsilcisi-Talaşlı Kitabevi Sahibi Mehmet Talaşlı, Cambridge University UCLES Sınavları Mersin Bölge Müdürü İnanç Çil, Merve Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Aslan, okul idarecileri, öğretmenleri ve veliler katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile