Meram Belediyesi'nin Dev Dönüsüm Projesinde Ilk Final

Meram Belediyesi'nin Dev Dönüsüm Projesinde Ilk Final

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi, dev dönüsüm projesi Sahibata Mahallesi Sükran Kentsel Dönüsüm Projesi’nde ilk finali ‘Suriçi Çarsisi’ ile yapti. Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Suriçi Çarsisi lansman programinda, dünü ve bugünü bulusturan çarsinin ticaret ve sosyal hayati yeniden canlandiracagini ve renklendirecegini ifade ederek, “Sehrimize ve ilçemize böyle tarihi bir gün yasattigimiz için mutluyuz, gururluyuz” dedi.

Meram Belediyesinin dev projesi Sahibata Mahallesi Sükran Kentsel Dönüsüm Projesinde ilk etap tamamlandi. Etabin tamamlanmasi sebebiyle tanitim programi gerçeklestirildi.

Programda yaptigi konusmada proje kapsaminda tamamlanan ilk etap ile ilgili duygularini dile getiren Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, hayatinin en özel ve heyecanli anlarindan birini yasadigini ifade etti.



“Konya ve Meram’a böyle tarihi bir gün yasattigimiz için gururluyuz”

Konya ve Meram gibi kendisinin ve ekibinin de tarihi bir gün yasadiginin altini çizen Baskan Mustafa Kavus, “Göreve basladigim günden bu yana ekip arkadaslarimla birlikte büyük emeklerle, titizlikle çalistigimiz, yogun efor sarf ettigimiz ve önemli mesai harcadigimiz Sükran Kentsel Dönüsüm Projemizde ilk çiktiya, siz sevgili dostlarimla birlikte sahit olmanin mutlulugunu kelimelerle ifade etmem mümkün degil. Ancak sunu söyleyebilirim; Sehrimin ve ilçemin gelecegine mühür vuracagina inandigim bu güzel baslangiç için bana da ekip arkadaslarima da bugün büyük bir ‘sükür’ düstü. Onu da layikiyla yerine getirmeyi Rabbim bizlere nasip etsin insallah” seklinde konustu.



“Dünü ve bugünü bulusturan Suriçi Çarsisiyla yasam ve ticaret yeniden canlanacak”

Konusmasinda Sükran Dönüsüm Projesi’nin önemi hakkinda da açiklamalarda bulunan Baskan Mustafa Kavus, Meram’in son yillarda, olaganüstü hizda bir degisim ve dönüsüm süreci yasandigini hatirlatarak, “Sükran, sehrin kalbinde, tam da merkezinde, Konya’nin vizyon noktalarindan biri ve hatta tabiri caizse vitrinidir. Burada gerçeklestirilen dönüsüm, insana duydugumuz sevginin ve Konya’ya hizmet askimizin yaninda, tarihe, kültüre sahip çikma anlayisimizin ve tabii ki ecdada duydugumuz sayginin da bir sonucudur. 3 milyar TL’yi asan maliyetiyle Sükran Projesiyle sehrimiz yeniden renklenecek, yeniden canlanacak” ifadelerini kullandi.

Tamamlanan etap hakkinda da bilgi veren Baskan Mustafa Kavus, konusmasini söyle sürdürdü: “Lansmanini gerçeklestirdigimiz ticari ve sosyal alanlarin çogunlukta oldugu 2.Etap,’da ise 20 bin m2 alanda 126 dükkan, 64 ofis bulunuyor. Faaliyete geçince hemsehrilerim de bana hak verecek; burasi kadim sehir Konya’nin merkezine çok yakisti. Günlük hayatin ve ticaretin merkezi olan bölgede yasam yeniden canlanacak, yeniden renklenecek. Bugünün teknolojisini ve estetigini, tarihin dokusu ve ruhuyla en güzel sekilde birlestirmeyi basardik. Suriçi Çarsimiz Benim Sehrim Konya’ya ve Bizim Meram’a hayirli olsun.”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca da, tamamlanan Suriçi Çarsisi’nin etkileyici oldugunu belirterek, “Bu basari dolayisiyla Baskan Kavus ve ekibi ne kadar heyecan duysa azdir” dedi.

Konya Büyüksehir Belediyesi öncülügünde sehrin merkezinin önemli bir degisim ve dönüsüm süreci yasadiginin altini çizerek konusmasina baslayan Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci da “Sehrimizin öncelikli yerlerinden biri olacak Suriçi Çarsisi sehrimize hayirli olsun” seklinde konustu.

MHP Konya Il Baskani Remzi Karaarslan ise Cumhur Ittifaki ve Konya Modeli Belediyecilik anlayisinin en güzel örneklerinden birini daha Meram’da görmüs olmaktan duydugu mutlulugu dile getirdi.

Konya Büyüksehir Belediyesi ve Konya ilçe belediyelerinin kentsel yenileme ve dönüsüm projelerini bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi ise Suriçi Çarsisi Projesi’nin yerinin bambaska oldugunun altini çizdi. Projenin tarihi degerleri, derinliklerden alip çikardigini kaydeden Baskan Angi, “Projeye katki sunan mühendisinden isçisine, eski dönem belediye baskanimiza kadar herkese sükranlarimi sunuyorum” dedi.



“Suriçi Çarsisi sehrimizin yeni markalarindan biri olacak”

Belediyeciligin zor, zahmetli ve mesakkatli ancak diger taraftan da çok kiymetli bir is oldugunu belirten Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ise Baskan Mustafa Kavus’un açilistan duydugu heyecanin yillardir burasi için ortaya koydugu emegin bir neticesi oldugunu söyledi.

Suriçi Çarsisi’nin, 20 ayri noktada çalismalari yürütülen Dar-ül Mülk puzzle’nin bir parçasi oldugunu hatirlatan Baskan Altay, “Konya’ya yapilan yatirimlari, yasanan degisim ve dönüsümleri birakin yapmayi konusmak bile kimsenin aklindan geçmezdi. Ancak bugün gelinen noktada yillardir verilen çabalarin neticelerini bir bir görüyoruz. Burada tarihin her katmanindan eserler bulunuyor. Burada yasam ve ticaret binlerce yildir devam ediyor. Çarsinin adinin Suriçi olarak seçilmesini de çok anlamli ve kiymetli görüyorum. Tüm bu çalismalari ortaya koyacak enerjiyi ve gücü de hemsehrilerimizden aliyoruz. Konya bize her zaman güçlü ve yogun bir destek verdi. Buna layik olabilmek için gece gündüz demeden çalisiyoruz. Konya’nin turizmden aldigi pay gelissin istiyoruz. Suriçi Çarsisi da iste bu yolda sehrimizin yeni markalarindan biri olacak” diye konustu.



“Suriçi’nde, tarihe ve yesile duyarli bir dönüsüm gerçeklestirildi”

Sehir yasaminin iyilestirilmesi ve hayat kalitesinin artirilmasi adina önemli bir yatirimin daha tamamlanmis olmasindan duydugu mutlulugu dile getiren Konya Valisi Vahdettin Özkan, vatandaslarin hayat standartlarinin yükselmesi adina Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan rehberliginde tüm kurum ve kuruluslarin etkili bir çalisma sergilediklerini belirtti.

Konya’nin tüm ilçeleriyle devletin ve milletin hedeflerine koordineli bir sekilde kosar adim ilerledigini ifade eden Vali Özkan, konusmasini söyle sürdürdü: “Konya’nin heyecan ve merakla bekledigi, tarihin ve kültürün adeta odaklandigi, Baskan Mustafa Kavus’un uzun süredir heyecanla kosturdugu bir projenin tamamlanmasina hep birlikte sahit oluyoruz. Belediye baskanlarimizin Konya’ya hizmet için gösterdigi kararliliga sahit oluyoruz. Tüm bunlar için basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz Ugur Ibrahim Altay ve diger tüm ilçe baskanlarimiza tesekkür ediyorum. Onlar sehri daha da iyilestirmek, güzelligine güzellik katmak için çalisiyorlar. Suriçi Çarsisi yesile ve tarihe duyarli bir dönüsüm oldu. Tarihsel ve kültürel birikimi görmek ve göstermek adina da çok anlamli bir çalisma yürütüldü. Tüm bunlar için özellikle Baskan Mustafa Kavus ve ekibine tesekkür ediyor, çarsimizin sehrimize ve Meramimiza hayirli olmasini temenni ediyorum.”

Konusmalarin ardindan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, programa katilan misafirlerine Suriçi Çarsisi’ni gezdirerek, bilgi verdi. Program, lansman programinin hatirasina çekilen fotograflarla son buldu. Lansman programina Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, MHP Konya Il Baskani Remzi Karaaslan, Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, TSE Baskani Mahmut Sami Sahin, Çevre Sehirciilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Hülya Sevik, Konya Müzeler Müdürü Ömer Faruk Türkan, KONESOB Baskani Muharrem Karabacak, AK Parti Meram Ilçe Baskani Mustafa Dolular, MHP Meram Ilçe Baskani Mahmut Yaman, Konya Muhtarlar Dernegi Baskani Hamdi Demir, AK Parti Meram Kadin Kollari Baskani Serpil Yurdaisik, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile