Meram'daki Emekli Lokallerinde Ögrenmenin Yasi Yok

Meram'daki Emekli Lokallerinde Ögrenmenin Yasi Yok

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi’nin hizmete açtigi emekli lokallerinde ‘Kisisel Gelisim Kurs Programlari’ basladi. Meram Belediyesi ve Meram Halk Egitim Merkezi isbirliginde gerçeklesen ‘Yetiskinler Için Okuma Yazmayi Gelistirme Kurs Programi’nda ilk ders Dijital Vatandaslik bilgisi oldu.

Meram Belediyesi ve Meram Halk Egitim Merkezi örnek bir çalismaya daha imza atti. Proje çerçevesinde Meram Belediyesi’nin emekli lokallerinde ‘Yetiskinler Için Okuma Yazmayi Gelistirme Kurs Programlari’ baslatildi. Kursun ilk dersi ise ‘Dijital Vatandaslik’ oldu. Meram Halk Egitim Merkezi uzmanlari tarafindan anlatilan derslerde yaslilara ve emeklilere ‘Dijital Dünyada Etik ve Ahlak’, ‘Güçlü Sifre’, ‘Teknolojiyi Dogru Kullanmak’, ‘e-devlet Uygulamalarinin Kullanimi’, ‘Dijital Ortamda Alisveris Yapilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler’, ‘Internet Bankaciligi’ ve ‘Dijital Egitim’ gibi konularin yani sira dijital dolandiricilik noktasinda alinacak tedbirler anlatildi.

“Büyüklerimizin hayatlarini kolaylastiracak egitimler devam edecek”

Son dönemde Meram’a 6 yeni emekliler lokali kazandirdiklarini ve var olan 5 lokalin de bastan sona yenilendigini hatirlatan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, baslatilan egitimler sayesinde bu tesisleri kullananlarin vaktini en güzel sekilde degerlendirmelerinin önünün açildigini vurguladi. Büyüklerin ve emeklilerin, eksikligini hissettikleri her konuda egitimlerin devam edecegini belirten Baskan Mustafa Kavus, “Büyüklerimizin hayattan kopmamalari ve daha saglikli alanlarda vakit geçirebilmeleri adina sayilarini neredeyse iki katina çikardigimiz ve var olanlari da yeniledigimiz emekliler lokallerinden maksimum fayda saglayabilmek amaciyla Meram Halk Egitim Merkezi ile isbirliginde egitim programlari baslattik. Bu egitimler, ögrenmenin yasinin olmadiginin en güzel ispatlarindan biri olacak. Ilk dersimiz de, büyüklerimizin pek çok noktada eksiklik yasadiklari dijital dünya ile ilgili oldu. Büyüklerimizin hayatlarini kolaylastiracak, günlük hayatta karsilastiklari zorluklarin önüne geçecek egitimler bundan sonra da devam edecek. Böylelikle lokallerimiz kurulma amaçlarinin bir tanesini daha layikiyla yerine getirmis olacak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile