Meram'in Konut Hamlesi Büyüyor

Meram'in Konut Hamlesi Büyüyor

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi, Aymanas, Aksinne, Uluirmak ve Turgutreis Evleri’nden sonra bir yeni konut hamlesine daha imza atti. Belediye öncülügünde hayata geçirilen Fahrünnisa Evleri’nin müjdesi için düzenledigi basin toplantisinda sadece dört duvar degil kaliteli yasam alanlari ürettiklerini belirten Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, baslatilan bu büyük konut hamlelerinin konut açigini kapatmasinin yani sira ekonomiye de can kattigini ifade etti.

Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, belediyenin baslattigi ‘büyük konut hamlesi’nin son halkasi ‘Fahrünnisa Evleri’nin tanitimi için basin toplantisi gerçeklestirdi. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilen toplantiya Konya’da yayin yapan yerel gazeteler ve televizyonlar ile ulusal basin temsilcileri katildi.



“Son üç yilda 4 bin 573 konut projesi ürettik”

Meram’da baslattiklari konut hamlesinin Aymanas Evleri ile baslayip Aksinne, Uluirmak ve Turgutreis Evleri ile devam ettigini hatirlatarak sözlerine baslayan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, son olarak da bin 42 dairelik ‘Fahrünnisa Evleri Konut Yapi Kooperatifi’ ile Meramli hemsehrilerinin karsisina çikmis olmaktan duydugu gurur ve mutlulugu dile getirdi. Fahrünnisa Evleri ile birlikte son üç yilda toplamda 4 bin 573 konut üretimine basladiklarini ve bunun 537’sini bugüne kadar teslim ettiklerini hatirlatan Baskan Mustafa Kavus, “Aymanas Evleri; 448 konut, 34 adet ticari alan ve 8 bin 615 metrekare yesil alan. Aksinne Evleri; 846 konut, 41 ticari alan ve 15 bin 16 metrekare yesil alan. Uluirmak Evleri; bin 646 konut, 5 bin metrekare toplam ticari alan, 32 bin metrekare toplam yesil alan. Turgutreis Evleri; 591 konut, bin 520 metrekare ticari, 11 bin 637 metrekare yesil alan. Nihayet Fahrünnisa Evleri; bin 42 daire, 6 bin 640 etrekare ticari alan ve 22 bin 430 metrekare sosyal yasam alani. Toplam 4 bin 573 daire. Su ana kadar teslim edilen 537 daire ve 50 dükkan. Yaklasik 3 yil gibi kisa bir zamana sigdirdigimiz bu rakamlar, kooperatiflerimize neden ‘büyük konut hamlesi’ dedigimizin açiklamasidir” dedi.



“Kooperatiflerimiz esnafa, sektöre ve ekonomiye de nefes oluyor”

Her konutta ortalama 4 ya da 5 kisinin yasadigi düsünüldügünde 350 bin nüfuslu Meram’da ulasilan bu rakamin ilçenin degisimi, dönüsümü ve gelisimi açisindan ne denli önemli oldugunun ortaya çikacagini belirten Baskan Kavus, bu denli büyük projelerin ayrica hizmet ve mal alimlariyla da ekonomik açidan sektöre de önemli ölçüde katki sundugunu kaydetti.

Kooperatiflerin ayni zamanda kaliteli yasam alanlari ürettigini ifade eden Mustafa Kavus, “Kentsel dönüsüm uygulamalariyla bir taraftan hemsehrilerimizin konut ihtiyaçlarini gözeten çözümler getirirken diger taraftan fiziki dönüsüm yetmez diyerek, kentsel dönüsümü, kültürel, ekonomik ve sosyal boyutlariyla birlikte tasarlayarak projeler üretiyoruz. Kooperatiflerimiz, benzersiz ve kaliteli nitelikte yasam alanlari olusturuyor. Konut üretimimizdeki basarinin gerisinde üretilen kaliteli konutlarin yani sira, bize duyulan güven, bizim hemsehrilerimizle kurdugumuz güçlü gönül bagi, vatandaslarimizin her alanda hayat kalitesinin yükselmesi talebi ve buna karsin bizim gösterdigimiz hassasiyet ve gayret vardir” seklinde konustu.



“Fahrünnisa Evleri’nde basvurular 15-24 Aralik tarihlerinde olacak”

Esasinda degisim ve dönüsümün özel sektör eliyle gerçeklestirilmesi tarafinda olduklarini ancak sartlarin buna izin vermemesinden dolayi bu girisimleri gerçeklestirdiklerini söyleyen Kavus, Turgutreis Evleri’ne gelen 30 binin üzerindeki basvuruyu hatirlatarak hemsehrilerinin kendilerinden bu noktada da beklenti içinde olduklarini ifade etti.

‘Fahrünnisa Evleri’nin hayata geçmesinin temel nedeni bu talep ve beklenti oldugunu kaydeden Kavus, yeni hayata geçirilecek Fahrünnisa Evleri hakkinda ise, “Ilçe genelinde yürüttügümüz kentsel dönüsüm çalismalari kapsaminda kurulmasina öncülük ettigimiz Fahrünnisa Evleri Konut Yapi Kooperatifi, 3 ayri parselde toplamda 59 bin168 metrekare arsa alanina sahip, zemin+10 ve zemin+11 kattan olusan 13 blok ve bin 42 daire olarak insa edilecek. Sehrin tam da merkezinde Uluirmak Mahallesinde bulunan proje, Karaman Caddesi, Çaybasi Caddesi ve yeni açilacak olan 25 metrelik Sehit Ünal Sokak’a cephe lokasyonuyla çok kolay bir ulasim agina sahip. 22 bin 430 metrekare sosyal yasam alani içerisinde; yesil alan, çocuk oyun alanlari ve spor alanlari ile sakinlerine ferah ve konforlu bir yasam sunacak Fahrünnisa Evleri’nde her daire için 1 adet kapali otopark ayrildi. Projede ayrilan 6 bin 640 metrekare ticari alan, site sakinlerinin yani sira çevre komsularin da ihtiyaçlarini karsilayacak ve bölgeye de ayrica deger katacak. Ön basvurulari 15-24 Aralik tarihleri arasinda yapilacak olan Fahrünnisa Evleri Konut Yapi Kooperatifi’nde arsa sahipleri için 5, üyeler için 4 farkli büyüklükte daire bulunacak ve zemin katlar için üye alinmayacak” ifadelerini kullandi.

Basvurular fahrunnisaevleri.com adresinden online yapilacagini ve bu noktada detayli bilgi sahibi olmak isteyenlerin hem internet sitesinden hem de 444 3 042 numarali hattan bilgi alabileceklerini ifade eden Kavus, “Kooperatifimize 88 adet 120 metrekare 2+1 daireler için 48 bin TL pesinat ve 2 bin 950 TL aidat, 208 adet 150 metrekare 3+1 daireler için 60 bin TL pesinat ve 3 bin 650 TL aidat, 148 adet 170 metrekare 3+1 daireler için 68 bin TL pesinat ve 4 bin 200 TL aidat, 80 adet 182 metrekare 4+1 daireler için ise 75 bin TL pesinat ve 4 bin 500 TL aidat ile üyelik alinacak. Basvuru yapacak tüm vatandaslarimiza simdiden hayirli ugurlu olsun” dedi.



“Hemsehrilerimin talep ve beklentileri devam ettigi sürece yeni projeler gelmeye devam edecek”

Sektörün zorlu bir süreçten geçtigi, ihtiyaci karsilamakta zorlandigi bir dönemde ideal sehircilik örnekleri ortaya koyduklarini ve planli bir süreç yürüttüklerini ifade eden Kavus, “Kooperatiflerimizin basindaki arkadaslarimiz genis bir vizyon, iyi bir hazirlik, azimli bir çalisma yürütüyor. Onlar projeleri yürütmeye bizler de onlari denetlemeye devam edecegiz. Bu gerçek Fahrunnisa Evleri’nde de ayni sekilde devam edecek insallah. Ayni anlayisla hizmet ve proje üretmeye devam edecegiz. Tüm hemsehrilerime hayirli ugurlu olsun. Fahrünnisa Evleri ve belediyemiz öncülügünde yürütülen diger tüm projelerden konut sahibi olan vatandaslarin huzurla, güvenle, agiz tadiyla ve esenlikle evlerinde oturmalarini temenni ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile