Meram Sehir Ve Yasam Kültürü Müzesi Açilis Için Gün Sayiyor

Meram Sehir Ve Yasam Kültürü Müzesi Açilis Için Gün Sayiyor

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi’nin, ilçenin köklü tarihini ve kültürünü yasatmak, yeni nesillere aktarmak ve turizme katki saglamak amaciyla yapimini gerçeklestirdigi ‘Meram Sehir ve Yasam Kültürü Müzesi’ açilis için gün sayiyor.

Ilçenin tarih ve kültürünü yasatmak, yeni nesillere aktarmak ve turizme katki saglamak amaciyla Meram Belediyesi tarafindan yapimi gerçeklestirilen ‘Meram Sehir ve Yasam Kültürü Müzesi’nde hazirliklar yapiliyor. Açilis öncesi son rötuslar ve açilis programi için ekibiyle birlikte müzede incelemelerde bulunan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, bu önemli kültür yatirimin açilisinin mayis ayi içerisinde gerçeklestirileceginin müjdesini verdi.

“Müze ziyaretçilerini tarihi bir yolculuga çikaracak”

En güzel tas isçiligi örneklerinin verildigi bu proje için önemli emek ve mesai sarf ettiklerini belirten Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, müzede Konyalinin dogumundan ölümüne kadar olan tüm yasantisinin oda oda sergilenecegini ifade etti.

Konseptte, ziyaretçilerin deneyimleme de yapabileceklerini kaydeden Baskan Kavus, “Bu özel alanda geçmisin kiyafetlerinden gelin damat odalarina, mutfagindan tandirina kadar tüm yasam alanlari anlatilacak. Kina, çetnevir ve dügünler tiyatral olarak sergilenecek ve ziyaretçilerine anlatilacak” dedi.



“Sehrin tarihine, kültürüne ve turizmine önemli katki sunacagiz”

Müzenin, belediyenin en önemli kültür yatirimlarindan biri olduguna vurgu yapan Baskan Mustafa Kavus, yatirimin ayrintilari hakkinda su açiklamalarda bulundu: “Ilçemizin kadim kültürünü anlatmak ve bunu yeni nesillere aktarmak amaciyla bu yatirima giristik. Bu amaçla, Dutlu Caddesi’nde ayni avlu içerisinde karsilikli konumlanmis iki geleneksel Konya evini ve arkasindaki bag arazisini müzeye dönüstürdük. Meram Sehir ve Yasam Kültürü Müzesi ile nesiller arasindaki bagi güçlendirecek ve ayni zamanda ilçemizin turizmine önemli bir katki daha sunmus olacagiz.”

“Meram’a dair ne varsa bu müzede yer alacak”

Baskan Kavus, son bes yilda Meram’da olusturduklari turizm destinasyonunun en önemli parçalarindan biri olan müzenin islevselligi hakkinda da su bilgileri verdi: “Müzemizde, tüm ayrintilariyla insanimizin yasantisini, çocuklarini nasil büyüttügünü, mutfak ve yemek kültürünü, kinadan çetnevire, dügüne kadar neler yapildigini, kisaca insana ve kültürümüze kadar ne varsa hepsini rehberler esliginde anlatacagiz. Meram’in toplumsal törenlerini ve kültürünü etnografik malzeme ve canlandirmalarla gelecek nesillere tanitacak ve aktaracagiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile