Meram Turgutreis Evleri'nde Kura Sonuçlari Belli Oldu

Meram Turgutreis Evleri'nde Kura Sonuçlari Belli Oldu

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi öncülügünde hayata geçirilen Turgutreis Evlerinde kuralar noter huzurunda çekildi.

Meram Belediyesi öncülügünde hayata geçirilen Aymanas, Aksinne ve Uluirmak evlerinden sonra Turgutreis Evlerinde de kura heyecani yasandi. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilen çekilis Meram Belediyesi’nin resmi YouTube kanali üzerinden canli olarak yayinlandi. 591 konuttan 288’i için kuralar çekilirken Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus çekilis öncesi açiklamalarda bulundu.

“Sehircilik alaninda önemli adimlar atiyoruz”

Imar sorununu Meram’in gündeminden tamamen çikarmak amaciyla son iki buçuk yilda pek çok çalismayi projeyi pespese hayata geçirdiklerini söyleyen Baskan Mustafa Kavus, hayata geçirilen her projenin Meram’in gelecege dair umutlarini bir kat daha artirdigini belirtti.

Bu çerçevede baslattiklari kooperatif hamlesinin son halkasi olan Turgutreis Evleri Konut Yapi Kooperatifi’nde yeni bir sürece girdiklerini kaydeden Baskan Mustafa Kavus, “Bu çekilisin hemen ardindan temel atma ve insaat süreci baslayacak insallah. Öncelikle Turgutreis Evleri için basvuruda bulunanlara tesekkür etmek istiyorum. 30 binin üzerinde bir basvuru alindi. Bu sadece Meram için degil Konya için rekor bir sayi. Konya tarihinde bir kooperatif için yapilmis en fazla basvurulardan birini oldu bu yeni projemiz. Bunun iki nedeni olduguna inaniyoruz. Birincisi Uluirmak, Aksinne ve Aymanas Evlerimizin hizli ve güzel yapiliyor olmasi. Ikincisi de nüfus artisina karsin insaat sektörünün yasadigi daralmadan dolayi ayni oranda konutun üretilememesi. Tüm bu nedenlerle projemize teveccüh gösteren hemsehrilerimize tesekkürlerimi iletiyorum” diye konustu.



“Sartlar bizi kooperatiflere devam etmemiz noktasinda zorluyor”

Meram Belediyesi olarak yasanan bu süreçte kooperatif düsünmediklerini ancak sartlarin bunu zorunlu kildigini kaydeden Baskan Kavus, “Yikilan yerler ve tapu sahiplerine verilmis sözler vardi. Bu sözleri yerine getirmek adina çaba sarf etmeyi uygun gördük. Bu dönüsümleri özel sektör araciligi ile çözmeyi planladik. Ama sartlar buna el vermedi. Verilen sözleri yerine getirebilmek amaciyla kooperatif yöntemi ile yolumuza devam etmemiz gerekti. Kooperatiflerimiz yükseldikçe, yesil alanlardan sosyal alanlara kadar bulunduklari bölgelerin çehresini degistirdi. Bu yöntemin de kendine has arti ya da eksi yönleri var. Taksitle olmasindan dolayi uzun sürebiliyor ama en uygun yöntemlerden biri de bu. Turgutreis Evleri’ne yapilan rekor basvuru bizi bu yolda yürümek noktasinda daha da motive etti. Insaat maliyetlerinin yükselmesinden dolayi daralan insaat sektöründe vatandaslarimizin zorluk yasamamalari adina önümüzdeki süreçte de bu yolda yürümeye devam edecegiz gibi görünüyor. Turgutreis Evleri kura çekimi, Meram’imiza ve Konya’miza hayirli olsun. Kuradan sonra üyelik hakki kazanan ailelerimizin mutluluguna mutluluk katmasini, birliklerini, dirliklerini ve huzurlarini artirmasini, yeni yuvalarinda saglik içinde bir ömür geçirmelerini diliyorum” diye konustu.

Baskan Mustafa Kavus’un konusmasinin ardindan noter huzurunda kura çekimleri gerçeklestirildi.

Kooperatife kesin kayit yaptiracak olanlarin belirlendigi çekilis sonuçlarina www.turgutreisevleri.com adresinden ulasilabilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile