Mercedes-Benz Kamyon Finansman Hizmet Vermeye Basladi

Mercedes-Benz Kamyon Finansman Hizmet Vermeye Basladi

Yildizli kamyon ve otobüs satin almak isteyenlerin finansal taleplerine yanit vermeyi hedefleyen Mercedes-Benz Kamyon Finansman, 1 Ekim 2022 tarihi itibariyla Daimler Truck bünyesine geçerek hizmet vermeye devam ediyor.



Mercedes-Benz marka otobüs ve kamyon satin almak isteyenlerin finansal ihtiyaçlarina yanit vermeyi hedefleyen Mercedes-Benz Kamyon Finansman, 2022 yili itibariyla hizmet vermeye basladi.

Kurulus, uzun vadeli ve kisiye özel finansman ekosistemi yaninda sigorta hizmetleri de sunuyor. Kurulus ile ilgili detaylar ve sirketin gelecek hedefleri, düzenlenen toplantida Mercedes-Benz Kamyon Finansman CEO’su Gökmen Onbulak ve Mercedes-Benz Türk Icra Kurulu Baskani Süer Sülün’ün katilimiyla aktarildi.

Gökmen Onbulak, “Daimler AG, kamyon ve otobüs ürün gruplarinin üretim, satis, satis sonrasi ve finansal hizmetler birimlerini tüm dünyada Daimler Truck AG çatisi altinda yeni bir kurumsal yapi altinda topladi. Ayni strateji paralelinde Türkiye’de Mercedes-Benz Kamyon Finansman ve Daimler Sigorta Aracilik Hizmetleri A.S. Nisan 2022 tarihinde faaliyetlerine basladi.

Bu 2 yeni firmanin Daimler Truck AG’nin istiraki olan Daimler Truck Financial Services sirketine hisse transferi 1 Ekim 2022 tarihi itibari ile tamamlandi. Türkiye’de satilan her 2 Mercedes-Benz marka kamyonun 1’inin ve 10 otobüsün 7’sinin finansmani, Mercedes-Benz Kamyon Finansman tarafindan yapiliyor. Kurulus, Haziran 2022 itibariyla aktif büyüklügü açisindan Türkiye’nin en büyük finansman sirketi konumuna geldi” diye konustu.



Sirketten yapilan açiklamaya göre, 1 Nisan 2022 itibariyla hizmet vermeye baslayan Mercedes-Benz Kamyon Finansman, Mercedes-Benz Türk’ün öncü oldugu kamyon ve otobüs pazarinda, “Büyük yildiza güçlü destek” misyonuyla yola çikti. Mercedes-Benz marka kamyon ve otobüs ürünleri için müsterilerine özel finansal çözümler sunan kurulus, aktif büyüklügü açisindan Türkiye’nin en büyük finansman sirketi konumunda yer aliyor.

Gelecek hedefleri de paylasildi

Düzenlenen toplantida gelecege dair hedefleri de açiklanan kurulus, Mercedes-Benz Türk’ün satis rakamlarinda yakaladigi güçlü büyümeye verdigi destegi gelecekte de artirarak sürdürmeyi amaçliyor. Kurulus, Avrupa bölgesindeki ülkeler arasinda en basarili finansman sirketi konumunu korumayi da hedefliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile