Mereto Dagi Eteklerindeki Ögrencilere Dogal Ortamda Tiyatro Esliginde Dis Sagligi Egitimi

Mereto Dagi Eteklerindeki Ögrencilere Dogal Ortamda Tiyatro Esliginde Dis Sagligi Egitimi

Batman’in Sason ilçesinde bulunan 3 bin rakimli Mereto Dagi eteklerindeki köy okullarini dolasan seyyar tiyatro ekibi ve beraberinde bulunan alaninda uzman ekipler, hem çocuklarin yüzünü güldürüyor, hem de saglik egitimi veriyor.

Sason ilçelerinde çocuklarin iyi halini desteklemek amaciyla yürütülen ’haydi umutla gülümse’ projesi çerçevesinde kurulan seyyar tiyatro ekibi, dag tas dinlemeden en ücra köylerde egitim gören çocuklarla bulusarak hem ögretiyor, hem de eglendirerek yüzlerini güldürüyor. 20 farkli okulda 2 bin ögrenciyle bulusarak ögrencilere öz bakim çantasi ve boy cetveli materyalleri dagitimi yapilarak, çocuklarin agiz ve dis sagligi, saglikli beslenme ve bedensel koruma ile ilgili tiyatro gösterimi yaptiklarini belirten seyyar tiyatro grubunun Saha Koordinatörü Murat Isik, amaçlarinin en ücra köylerde egitim gören ögrencilere ulasarak, yüzlerini güldürmek oldugunu söyledi.



Ekipte yer alan Uygulayici Sinif Ögretmeni Meltem Gizem Tunali’da, “Iki yildir haydi umuda gülümse projesi dahilinde çocuklarla beraber bedensel koruma modülümüz de agiz ve dis sagligi, beden temizligi, hijyen ve saglikli beslenme gibi konularda etkinlikler yapiyoruz. Ögrencilerle yaptigimiz bu etkinlikler çocuklarda hem farkindalik olusturuyor, hem de tiyatro ekibimiz sayesinde hem bilgilendiriyor, hemde eglendirmeye çalisiyoruz” dedi.

Ekipte yer alan emekli dis doktoru Kendine Gülümse Vakfi Baskani Özlem Bolkan da "Ilkokul çagindaki çocuklarin iyilik halini desteklemek için bedensel koruma modülü çerçevesinde tiyatro ekibimizle beraber köyleri dolasarak çocuklarla bulusuyoruz. Amacimiz çocuklara agiz ve dis sagligiyla ilgili saglikli beslenmeyle bir farkindalik ve bir bilinç olusturmak. Çocuklarimizin büyüdüklerinde de çocuk yasta edindikleri aliskanliklari sürdürmesi için çalismalar yapiyoruz" diye konustu.

Tiyatro ekibini ilk defa köylerinde gören ögrencilerde, etkinligi çok begendiklerini belirterek, bu tür etkinliklerin devamini görmek istediklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile