Merhametin Kanatlari Bursa'da
Bankkart Okula Dönüş Kampanyası

Merhametin Kanatlari Bursa'da

Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati (TÜRKSOY) tarafindan 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti ilan edilen Bursa, dev bir sinema sölenine ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor.

Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destekleriyle Uluslararasi Sinema Dernegi tarafindan gerçeklestirilen ‘2. Korkut Ata Türk Dünyasi Film Festivali’, 1-5 Kasim 2022 tarihleri arasinda 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti Bursa’da Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde yapilacak. 2. Korkut Ata Film Festivali için geri sayim sürerken, ‘Uzun metraj kurmaca film yarismasi’ ve ‘Belgesel film yarismasi’na katilacak filmler için basvurular alinmaya baslandi. Festivalde, Türkçe ve lehçelerinin konusuldugu genis cografyadan kurmaca ve belgesel film yarismalari düzenleniyor.

Türk devletlerinden 160 civarinda sanat insaninin katilmasinin beklendigi festivalde, Türk Cumhuriyetleri arasinda sinema isbirliginin arttirilmasi, sinema destek fonu protokolünün imzalanmasi hedefleniyor. Bu yil ‘Merhametin Kanatlari Bursa’da’ temasiyla gerçeklestirilecek 2. Korkut Ata Türk Dünyasi Film Festivali’nde, film yapim destegi, onur ödülleri, sinema okulu ve sinema zirvesi gibi etkinlikler yer alacak.

Korkut Ata Türk Dünyasi Film Festivali’ne katilmak isteyen sinemacilar için son basvuru tarihi 5 Eylül 2022 olarak açiklandi. Yarismalarin yönetmelik ve formlari www.korkutatafilmfestivali.com adresinde yayinlanirken, basvurular da alinmaya baslandi.
Bankkart Okula Dönüş Kampanyası
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile