Merhum Ahmet Yakupoglu Ölümünün 6. Yil Dönümünde Dualarla Anildi

Merhum Ahmet Yakupoglu Ölümünün 6. Yil Dönümünde Dualarla Anildi

Kütahyali merhum ressam, neyzen, tezhip ve minyatür sanatçisi Ahmet Yakupoglu ölümünün 6. yil dönümünde Ahi Erbasan Mezarligi’ndaki kabri basinda dualarla anildi.

Kütahya Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan düzenlenen anma töreni, Il Müftüsü Hüseyin Demirtas’in okudugu Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

Yakupoglu için daha sonra toplu olarak dua edildi.

Merhum Yakupoglu’nun Kütahya için büyük bir deger oldugunu belirten Kütahya Il Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, "Ressam, neyzen, tezhip ve minyatür sanatçisi Ahmet Yakupoglu, 96 yillik hayatini Kütahya’ya adamis degerli bir büyügümüzdür. Vefatinin 6. yilinda kendisini rahmet ve minnet ile aniyoruz. Mekani cennet olsun. Ruhu sad olsun. Yakupoglu’nun ressam, neyzen, tezhip ve minyatür sanatçisi olmasi sebebiyle Kütahya tarihinde önemli bir teskil etmektedir. Bugün onun sevenleri ve yol arkadaslariyla birlikte olduk, kendilerine tesekkür ediyoruz. Kütahya Il Kültür ve Turizm Müdürlügü olarak kendisini bir kez daha aniyoruz" dedi.

Ahmet Yakupoglu’nun talebelerinden sanatçi Meral Erdogmus, "6 yil önce kaybettigimiz degerli hocamizi kabri basinda minnet ve sükran ile andik. Onun hakkini ödeyemeyiz. Mekani cennet olsun" ifadelerini kullandi.

Ahmet Yakupoglu’nun anma programi çerçevesinde, Kütahya Ulu Camii’nde Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan toplu olarak dua edildi. Cemaate gül suyu ve lokum ikram edildi.(EFE-)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile