Merhum Başbakan Adnan Menderes Sempozyum Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından 12-14 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Türk Tarihinde Adnan Menderes” konulu sempozyum ile ilgili yürütülen çalışma tüm hızıyla devam ediyor.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından 12-14 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Türk Tarihinde Adnan Menderes” konulu sempozyum ile ilgili yürütülen çalışma tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Smpozyum Düzenleme Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Talip Kabadayı, Yrd. Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Üreten ve Şube Müdürü Gülay Gündeay Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Türkiye’de ilk defa, bir üniversite ortamında, geniş katılımlı olarak Başbakan Adnan Menderes’in konuşulacağı sempozyum hakkında Vali Coş’a bilgi verildi. Ziyarette, sunum için gönderilmiş olan bildirilerin Atatürk Araştırma Merkezi, Türk Tarih Kurumu ve 22 üniversiteden belirlenmiş olan 42 Bilim Kurulu Üyesi tarafından değerlendirildiği ve 40 bildirinin sunulacağı belirtildi. Sempozyum Düzenleme Kurulu toplantıda bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, gerçekleştirilecek olan söz konusu sempozyumun kusursuz ve verimli bir şekilde organize edilmesi için yapılması gerekenler hususunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Türkiye’nin dört bir yanından akademisyen ve katılımcıların Aydın’a ilk defa gelecek olmalarının tanıtım açısından da ayrıca önem arz ettiği ve Aydın’daki tüm kurumların desteklerinin beklendiğinin konuşulduğu toplantıda, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş sempozyum için gereken her türlü desteğin verileceğini ve koordinasyonun sağlanabilmesi için Vali Yardımcılarından birinin görevlendirileceğini vurguladı.Olumlu bir havada geçen toplantının ardından Sempozyum Düzenleme Kurulu üyeleri teşekkürlerini dile getirerek Valilik Makamından ayrıldılar.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile