Merinos Kongre Merkezi turizmin hizmetinde

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Genel Koordinatörü ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, turizmcilere tanıttığı Merinos AKKM'n

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Genel Koordinatörü ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, turizmcilere tanıttığı Merinos AKKM'nin, Bursa turizminde önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Skal International Bursa'nın toplantısında konuşan Pala, Bursa'nın yıllar öncesinin tarım kentinden sanayi kentine dönüştüğünü, ancak kentin yeni bakış açılarına da sahip olması gerektiğini söyledi. Bursa Kent Konseyi'nin çalışmalarından da bahseden Pala, Bursa'nın sanayi kenti kimliğinin yanı sıra artık daha çok turizm kimliğinin ön plana çıkarılması gerektiğini ve Merinos AKKM'nin bu amaç için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Merinos AKKM'nin Türkiye'ye örnek bir model olduğunu hatırlatan Pala, mekanda 7 ayda 146 adet etkinlik yapıldığını ve 60 bin kişinin bu tesisten yararlandığını söyledi.

Uluslararası kongrelerin Bursa'ya çekilebilmesi için kentin bütünüyle bir kongre destinasyonu haline getirilmesi gerektiğini ifade eden Pala, "Bursa'daki turizm sektörü AKKM odaklı olacak. Bu noktada herkese düşen görevler var. Burası halkın ve ülkenin malı. İyi çalıştırılması herkesin menfaatine olacaktır. Antalya ve İstanbul gibi rakiplerin arasından sıyrılmak kolay değil. Bunun için hep birlikte çalışmalıyız. Kongre organizatörleri ve kongre otelleri ile bir centilmenlik anlaşması yapılabilir. Otel fiyatlarının düşük tutulması ve diğer kentsel eksikliklerin giderilmesi Bursa olarak önümüzü açacaktır." dedi.

Pala ayrıca, Merinos AKKM'nin AIPC ve ICCA gibi uluslararası birliklere üyelik sürecinin de devam ettiğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile