Merinos'tan Besni'ye Mimarlık Fakültesi

Merinos'tan Besni'ye Mimarlık Fakültesi

Merinos A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Besni ilçesine Mimarlık Fakültesi yaptırmak için Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz ile Valilik makamında protokol imzaladı.

İşadamı Ali Erdemoğlu, babası Mehmet Erdemoğlu'nun vasiyeti üzerine ve babasının adını taşıyacak olan mimarlık fakültesi, 2010 Mart ayı sonunda projesi tamamlanarak 2 yıl içerisinde hizmete girecek. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mustafa Gündüz ile birlikte Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret eden ünlü işadamı Ali Erdemoğlu burada okul yapım protokolünü imzaladı.
Ali Erdemoğlu, memleketine hizmet etmekten büyük mutluluk ve kıvanç duyduğunu belirterek, "Baba ocağım Besni ilçesine böyle bir fakülteyi kazandırmak benim için şereflerin en büyüğüdür. İmkanı olan bütün Adıyamanlı sanayicilerimizin böyle ölümsüz eserler bırakmaları gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki ancak bu tür eserleri bırakarak yad ediliriz. Allah sağlık ve sıhhat verdikçe eğitime yönelik bu tür yatırımlarımız devam edecektir" dedi.
Adıyaman Üniversitesi'nin kurulduğu kısa zaman diliminde büyük aşamalar kaydettiğini vurgulayan Erdemoğlu, bunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz'ün büyük katkısının olduğunu söyledi.
Rektör Mustafa Gündüz, Erdemoğlu ailesine eğitime gösterdikleri bu hassasiyetten dolayı teşekkür ederek, "Bu sürece katkıda bulunan Valimiz Ramazan Sodan başta olmak üzere, ilimiz milletvekillerine, Erdemoğlu ailesini yakından tanıyıp ilgi gösteren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, DPT'deki üst düzey bürokratlara ve emeği geçen herkese şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
Vali Ramazan Sodan ise, Erdemoğlu ailesinin buna benzer birçok hayırlı yatırımının Besni ilçesinde mevcut olduğunu kaydederek, "İşadamımız Ali Erdemoğlu babasının vasiyeti üzerine Adıyaman ve Besni ilçesinde eğitime yönelik her türlü destekte bulunacakları sözü vermişlerdi. İşadamı Ali Erdemoğlu, babası Mehmet Erdemoğlu adını taşıyacak olan Besni ilçesinde yaptıracakları mimarlık fakültesinin protokolünü bugün üniversitemizle imzalayarak ilimiz Besni ilçesinde bu sevinci yaşatmışlardır" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile