Merkel, 'Sinsi Virüs' Olarak Nitelendirdigi Kovid-19'Un Ciddiye Alinmasini Istedi

Almanya Basbakani Angela Merkel, yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) sinsi olarak nitelendirerek halki virüsü ciddiye almaya çagirdi.

Merkel, haftalik video mesajinda, Kovid-19 salgininin dördüncü dalgasinda çok ciddi bir durum yasandigini belirterek, "Ülkemizin bazi bölgelerinde bu durum dramatik olarak da ifade edilebilir. " dedi.

Hastanelerdeki yogun bakim servislerinin dolduguna, agir hastalarin hava yoluyla baska bölgelerdeki hastanelere götürüldügüne ve çok sayida kisinin Kovid-19’dan dolayi hayatini kaybettigine dikkati çeken Merkel, "Her biri ailelerini veya arkadaslarini saskin ve çaresiz birakiyor. Bu çok aci, çünkü önlenebilir. Etkili ve güvenli asilarla bunun için anahtar elimizde." seklinde konustu.

Merkel, Kovid-19’un tehlikeli oldugunu vurgulayarak, "Bu sinsi virüsü ciddiye alin. Özellikle yeni omicron varyanti, öncekilerden daha da bulasici görünüyor." degerlendirmesinde bulundu.

Halki asi olmaya çagiran Merkel, asi olmanin hastaligi agir geçirmekten korudugunu aktardi.

Merkel, Kovid-19 tedbirlerine uyanlara da tesekkür etti.

Öte yandan, Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapilan açiklamaya göre, ülkede son 24 saatte 64 bin 510 yeni Kovid-19 vakasi tespit edildi. Böylelikle toplam Kovid-19 vaka sayisi 6 milyon 116 bin 70'e, aktif vaka sayisi ise 955 bine çikti.

Son 24 saatte 378 kisinin virüs nedeniyle yasamini yitirmesiyle toplam can kaybi 102 bin 946 olarak kayitlara geçti.

Haftalik 100 bin kiside görülen yeni vaka sayisi da 442,7 olarak belirlendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile