Çınar Meydanı’nda Esat Kabaklı’nın konseriyle başlayan ve 3 gün süren festivalin diğer bölümleri, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Festival kapsamında, çeşitli hastalıklara faydalı olduğu belirtilen bitkilerin yer aldığı sergi yer aldı. Sergiye, Denizli Belediyesi Başkan Vekili Sezai Günalp ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, festival süresince herkesi ücretsiz sağlık taramasından geçirdi. Yine belediyeye bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise festivale katılan herkese fesleğen hediye etti. Ayrıca, konferanslara katılan ve sergiyi gezenlere mesir macunu dağıtıldı.Festivalin oturumlarında, vatandaşlara, Merkezefendi ve şifalı bitkiler anlatıldı.
Prof. Dr. Münir Öztürk’ün başkanlık yaptığı sabahki oturumlarda, Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Duymaz, Merkez Efendi’yi halk bilim açısından değerlendirdi. Pamukkale Üniversitesi TIP Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Herken’in hekimlik hakkında genel bilgi vermesinin ardından, Prof. Dr. Gülendam Tümen de şeker hastalığında kullanılan bitkileri sundu. Festivalin son bölümünde ise çeşitli üniversitelerden çok sayıda bilim adamı bitkiler ve kullanımı, keçiboynuzunun ekonomik önemi ve değerlendirme potansiyeli ile zeytin, nar suyunun biyolojik özellikleri ve dünden bugüne Çörekotu’nun tıpta kullanımı konularında bilgi verdi.
Toplantıya katılan Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, festival bitiminde konuşmacı olarak katılan ve organizasyonda yer alan bilim adamlarına çeşitli hediyeler verdi.
Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali’nin İstanbul bölümü, 9-16 Haziran 2012 tarihleri arasında Zeytinburnu’nda gerçekleşecek .
Merkezefendi 2. Geleneksel Tıp Festivali Sona Erdi
Denizli Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi’nin birlikte düzenlediği 'Denizli Merkezefendi 2. Geleneksel Tıp Festivali' sona erdi.