Merkezefendi'de 300 Bin Fide Toprakla Bulustu

Merkezefendi'de 300 Bin Fide Toprakla Bulustu

Merkezefendi Belediyesi tarafindan Asagisamli Mahallesi’nde yapimi tamamlanan sosyal tesis hizmete açildi. Açilisla birlikte Merkezefendi Belediyesi ‘Kirsal Kalkinma Eylem Plani’ çerçevesinde üreticiye fide dagitimi da gerçeklestirildi. Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Merkeze gelmek, çocuklarinizi merkeze götürmek, bugünkü hayat kosullarini düsündügümüzde çok zor. Iste sosyal tesisimiz ile hizmeti ayaginiza getirdik. Üreticilerimize de ilk sene 120 bin, geçen sene 200 bin, bu sene 300 bin fide dagittik. Sizler yeter ki üretin, ekin, biçin, dikin” dedi.



Ilçe genelindeki çalismalarini yogun bir sekilde sürdüren Merkezefendi Belediyesi, ilçeye yeni tesisler kazandirmaya devam ediyor. Bu çerçevede Merkezefendi Belediyesince Asagisamli Mahallesi’nde yapimi tamamlanan ve içerisinde çok amaçli salon, muhtarlik ve çesitli is yerleri bulunan ‘Sosyal Tesis’in açilisi Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, meclis üyeleri, muhtarlar ve üreticilerin katilimiyla hizmete açildi. Protokol üyeleri sosyal tesisin açilis kurdelesini birlikte kesti.

300 bin fide üreticiyle bulustu

Asagisamli Mahallesi’nde gerçeklestiren açilis etkinligiyle birlikte ayni zamanda ‘Kirsal Kalkinma Eylem Plani’ çerçevesinde fide dagitimi da gerçeklestirildi.

Baskarci Mahallesi’nde baslayan fide dagitim programi Asagisamli Mahallesi’nde devam etti. Asagisamlili üreticilere domates, biber, patlican ve salatalik fideleri teslim edildi. 2020 yilinda 120 bin ve 2021 yilinda 200 bin fide desteginde bulunan Merkezefendi Belediyesi, bu yil da 300 bin fideyi üreticiyle bulusturdu.

“Hizmeti ayaginiza getirdik”

Sosyal tesiste birçok aktivite ve kursun olacagini belirten Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Bu sosyal tesisimiz çok önce bitti ancak açilisini pandemiden dolayi yapamamistik. Simdi açilisini gerçeklestiriyoruz. Kadinlar, burayi özellikle sizler için yaptik. Istediginiz kursu burada açmak istiyoruz. Yazin çocuklarimiza etütler verelim, satranç, robotik kodlama kurslari verelim burada. Asagisamli, Üzerlik, Altindere, Yesilyayla gibi mahallelerimiz biraz daha merkezden uzak oldugu için sosyal aktiviteleriniz burada çok sinirli. Merkeze gelmek, çocuklarinizi merkeze götürmek, bugünkü hayat kosullarini düsündügümüzde çok zor ve zamaniniz da yok. Iste hizmeti ayaginiza getirdik” diye konustu.



“Yeter ki üretin, ekin, biçin, dikin”

Üretime büyük önem ve destek verdiklerini söyleyen Baskan Dogan, “Ülkenin geçtigi ekonomik sikintilar, alim gücünün düsmesi, üretime, çiftçiye, üreticiye yapilanlar bizler zorluyor. Yerel yöneticiler olarak tarimi her zaman desteklemeliyiz. Kirsal Kalkinma Eylem Plani çerçevesinde biz bunu yapiyoruz. Üreticilerimize ilk sene 120 bin, geçen sene 200 bin, bu sene 300 bin fide dagittik. Yine üreticilerimize 100 ton gübre desteginde bulunduk. Gelecek ay içerisinde de 100 ton yem desteginde bulunacagiz. Sizler yeter ki üretin, ekin, biçin, dikin” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile