Merkezefendi'de Lavanta Hasadi Basladi

Merkezefendi'de Lavanta Hasadi Basladi

Denizli’de 35 dekarlik alana dikilen “Mor güzellik” olarak da bilinen lavantalarda hasat basladi. Lavanta bahçesiyle ilgili açiklamalarda bulunan Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan da, özenle yetistirilen bahçenin gelecek dönemlerde daha da gürlesmesi ve ilçenin daha da güzellesmesi için çalismalari sürdürdüklerini belirtti.



Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde birçok çalisma gerçeklestiren Merkezefendi Belediyesi, ilçenin güzellesmesi adina Yenisafak Mahallesi’ne kurulan lavanta bahçesinde hasat basladi.

Baharin gelmesiyle birlikte yapilan bakimlarinin ardindan dikilen 15 bin adet lavantanin hasadi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan gerçeklestirildi.

Edinilen bilgilere göre, toplanan lavantalarin yagi çikartildiktan sonra siselenecek ve Merkezefendi Lavanta Bahçesi’nin kokusunu tasiyacak. Yaklasik 35 dekarlik alandan olusan ve üçüncü kez hasadi yapilan Lavanta Bahçesi, Merkezefendi’ye renk katmaya ve seyir teraslari, yürüyüs yollari, otopark alani, salincak, masa, televizyon ve resim çerçevesi gibi objelerle birlikte vatandasa hizmet etmeye devam edecegi de ögrenildi.

“Renk ve kokusuyla ilçemize güzellik katiyor”

Gerçeklestirilen lavanta hasadiyla ilgili açiklamalarda bulunan Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, lavantalarin renk ve kokusuyla kente güzellik kattigini belirtti.

Baskan Seniz Dogan, “Lavantalarimiz, ilçemize görsel anlamda büyük katki sagliyor. Hem dogal güzellik hem de kurak topraklari üretime dönüstürmek için hayata geçirdigimiz lavanta bahçemiz, ilçemizi güzellestiriyor. Yaz boyunca ziyaretçilere açik tutulan ve hemsehrilerimizin yogun ilgi gösterdigi, bol bol fotograf çektirdikleri lavanta bahçemizde hasat yapiliyor. Bugün özenle yetistirdigimiz bahçemizin gelecek dönemlerde daha gür yetismesi için hasat islemlerimizi yapiyoruz. Ilçemizi daha da güzellestirmek için çalismalarimiza devam edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile