Mersin Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Soydan Açiklamasi 'Emeklilere 10 Bin Lira Sosyal Destek Saglayacagiz'

Mersin Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Soydan Açiklamasi 'Emeklilere 10 Bin Lira Sosyal Destek Saglayacagiz'

Cumhur Ittifaki İçel Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Serdar Soydan, yerel yönetimlerde sosyal hizmetler ve sosyal desteklerin önemli bir alani kapsadigina dikkat çekerek, "Emeklilerimiz bizim için çok önemli. Biz insallah İçel Büyüksehir Belediye bünyesinde emeklilerimize bir nebze destek olabilmek adina 10 bin lira gibi bir sosyal destek projemiz var. Insallah 1 Nisan’dan sonra büyüklerimizin yaninda olacagiz" dedi.

Soydan, 31 Mart Mahalli Idareler Seçimlerine kisa süre kala çalismalarini ara vermeksizin sürdürüyor. İçel merkez ve ilçelerinde adim atmadik sokak, dokunmadik insan birakmayan Soydan, aylardir sahada İçelli hemserileriyle bir araya geldigini belirterek, projelerini anlattigini, yapacaklari çalismalar hakkinda bilgiler verdigini söyledi.

Çalismalari sirasinda kendisine iletilen sorunlar ve yaptiklari tespitlere göre kentin en büyük problemlerinin basinda ulasim, alt yapi, kanalizasyon ve su fiyatlari geldigini aktaran Soydan, 1 Nisan’da görev geldikleri taktirde öncelikle ilçe belediyeleri ve hükümetle uyumlu bir sekilde ’ulasim master plani revizyonu’ yapacaklarini belirtti.

Soydan, bu çerçevede 22 akilli kavsak projesi ile kent trafigini rahatlatacaklarini söyledi.



"Emeklilere 10 bin lira sosyal destek saglayacagiz"

Yerel yönetimlerde sosyal hizmetler ve sosyal destekleri önemli bir alani kapsadigina dikkat çeken Soydan, "Emeklilerimiz bizim için çok önemli. Biz insallah İçel Büyüksehir Belediye bünyesinde emeklilerimize bir nebze destek olabilmek adina 10 bin lira gibi bir sosyal destek projemiz var. Insallah 1 Nisan’dan sonra büyüklerimizin yaninda olacagiz. Bunun kaynagini ve bütçesini de arastirdik, ayirdik. Tabi gelecegimizin teminati olan gençlerimiz de bizim için çok önemli. Onlar bizim yarinlarimiz. Gençlerimize üniversite sinavi öncesi uygulanan egitim destegi ayni sekilde devam ederken, ayni zamanda ’dijital dershane’ diye bir projeyi de hayata geçirecegiz. Herkes evinden dijital ortamda bu destegi alabilecek" diye konustu.



"İçelliler en pahali içme suyunu içiyor"

Kendilerini en fazla üzen konulardan birinin de İçellilerin, Türkiye’nin en pahali suyunu içen 2. il konumunda olmasi oldugunu kaydeden Soydan, "İçel Büyüksehir Belediyesi bünyesinde su zamlari gündeme getirildiginde, Cumhur Ittifaki meclis üyeleri olarak 2 kez ret oyu verdik. Bu zamli tarife İçelli hemserilerimize reva degil dedik. Insallah göreve gelir gelmez, İçelli hemserilerimizi hem ucuz hem de kaliteli içme suyuna kavusturacagiz" ifadelerini kullandi.

"İçel Büyüksehir Belediyesi, 1 Nisan’dan sonra tarimin, çiftçinin yaninda olacak"

"Çiftçi dostu belediye’ slogani ile Büyüksehir Belediyesi bünyesinde Tarim A.S yapisini kuracaklarini dile getiren Soydan, su bilgileri verdi:

"Sehrin ziraat odalarini, kooperatifleri ve çiftçilerimizi dahil ederek güzel bir sestim kuracagiz. Buradaki amacimiz, çiftçimizin girdi maliyetlerini minimum seviyeye çekmek. Ayrica bitki sagligi merkezi kuracagiz. Bu merkez ile uzman ziraat mühendisleri esliginde planli tarimi ve dogru zirai ilaçlarin kullanilmasi noktasinda çiftçilerimiz yönlendirilecek. Çiftçilerimize gübre destegi saglayacagiz, zirai ilaç destegi saglayacagiz. Buradaki amacimiz da ürün maliyetini minimum seviyeye çekmek ve çiftçilerimizin karlilik oranini arttirmak. Sektör temsilcilerimizle bir araya gelerek bir pazarlama departmani kuracagiz. Üretilen ürünlerin pazarlanmasi yönünde destek olacagiz. Bununla da yetinmeyecegiz bir limonata fabrikasi kurmayi düsünüyoruz, soguk hava depolari kurmayi düsünüyoruz, meyve kurutma tesisleri kurmayi düsünüyoruz. Bu noktada ürün yelpazesini 2. ürün noktasinda çesitlendirip, ürünlerin katma degerini arttirmayi planliyoruz. İçel Büyüksehir Belediyesi, 1 Nisan’dan sonra tarimin, çiftçinin yaninda olacak."

"Metro projesinde kaybeden İçel oldu"

İçel’in trafik sorununun çözümünde rayli sisteme muhakkak ihtiyaç oldugunu aktaran Soydan, ancak burada önemli olanin ’ben yaptim oldu’ mantigi ile hareket etmemek oldugunu söyledi.

İçel’in 2019 yilinda 19.2 kilometrelik onaylanan bir metro projesi oldugunu hatirlatan Soydan, "Bir ucu Serbest Bölge Kavsagi, diger ucu Mezitli olmak üzere bütün izinleri alinmis, yatirim programina girilmis, sadece finans noktasini saglayip devam etmesi gereken bir proje idi. Yeni yönetim göreve geldikten sonra maliyetlerin yüksek oldugunu bahane ederek, o projeyi rafa kaldirdi, yeniden bir metro projesi yapti. Su anda onayi alinmamis bir proje var ellerinde. Yatirim programina girmemis, ÇED raporu alinmamis bir proje bu. Ne oldu? Kaybeden İçel oldu. Keske ellerindeki projeyi devam ettirseler, görev gelir gelmez kazmayi vursalar da belki yarisina gelecekler, belki de geçeceklerdi. Biz olaya siyasi bakmiyoruz, tamamiyla İçel’e hizmet odakli, proje odakli bakiyoruz. Bu yönetim metro ile ilgili yine bir algi olusturuyor. Çünkü onaylanmamis bir projeye genel baskanlarini getirip temel atma töreni yaptilar ancak ortada hiçbir sey yok" dedi.



"Siyasette ilke çok önemlidir"

"Siyasette ilke çok önemlidir, dürüstlük çok önemlidir" diyerek konusmasini sürdüren Soydan, söyle devam etti:

"Biz Cumhur Ittifakiyiz. Hemserilerimizin karsisina çiktigimiz zaman ittifakimizi gururla söylüyoruz, basimiz dik alnimiz ak sokaklarda geziyoruz. Sunu da söylüyoruz, 7’den 77’ye siyasi görüsü ne olursa olsun dini, dili, irki, mezhebi ne olursa olsun biz tüm İçelli hemserilerimizin sehremini olmak adina yola çiktik. Biz herkesi kucaklayacagiz, sehrimizdeki birlikteligin, kardesligin, huzurun devam etmesi adina. Ama biz karsi taraftan da ayni hassasiyeti görmek isterdik. Kirsal bölgeye gittiklerinde, ’DEM Parti ile hiçbir isbirligimiz yok’ diyorlar, baska bir yere gittiklerinde ise farkli konusuyorlar. Ittifaki ne dogruluyorlar ne de reddediyorlar. Sürekli topu taca atiyorlar. Eger ittifak yapiyorsaniz, çikip bunu açik yüreklilikle deklare etmeniz lazim. Türkiye’nin bir çok sehrinde DEM Parti aday gösterdi ama İçel’de göstermedi. Beraber ’kent uzlasisi’ adi altinda seçime gidiyorlar. Genel Baskanimiz son kongrede de dile getirdi, bizim hiçbir Kürt kökenli vatandasimiz ile sorunumuz olamaz. Dün beraberdik, bugün beraberiz yarin da beraber olacagiz. Biz sadece kapali kapilar ardindan pazarliklarina karsiyiz. Biz ittifakimizi İçelli hemserilerimizle yaptik."

"Maas politikalarinda adaleti saglayacagiz"

"Bizim hiçbir çalisanimiz ile hiçbir emekçi kardesimiz ile en ufak bir sorumuz olamaz" diyen Soydan, "Biz maaslarda ve ücret politikalarinda adaleti de getirecegiz. Biz alin teri ile oynayacak insanlar degiliz. Isinin gücünün basinda olan her bir arkadasim, benim mesai arkadasimdir. Onlar huzurlu ve mutlu olacak ki, yaptiklari isten verim alacagiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile