Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan Muhtarların Sorunlarını Dinledi

MERSİN - İçel Büyükşehir Belediye Başkan Macit Özcan, yeni çıkan büyükşehir yasasına göre yapılacak hizmetlerin projelendirilip bütçeye konulacağını söyledi.

Özcan, Gülnar ilçesine bağlı 19 köyün muhtarı, büyükşehir belediye meclis salonunda köylerinin içme suyu, sulama suyu, kanalizasyon, asfalt, çevre düzenlemesi, mezarlık bakımı gibi konularda taleplerini dinledi.

Muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasında, belediyenin bütçe çalışmalarına 2 ay sonra başlayacağını, çalışmaların 2014 yılının mart ayından sonra ise işler hale geleceğini ifade eden Özcan, Gülnar'da köylerin tek tek dolaşılıp gerekli hizmetlerin yerine getirileceğini kaydetti.

Özcan, Gülnar'ı ziyaret ettiğini ve büyük hayal kırıklığına uğradığını dile getirerek şöyle konuştu:

"Çok mahrum kalmış bir ilçe. Sizin isteklerinizi mutlaka yerine getireceğiz. Mart ayından önce acil sorunlar çözülecek. Diğer talepleriniz ise mart ayından sonra çalışmalara hızla başlanıp tamamlanacak. 2014 yılının mart ayından sonra İl Özel İdaresi kapanacak. Tüm yetki ve araç-gereçleri büyükşehir belediyesine devredilecek. Bu tarihten itibaren asıl muhatap artık büyükşehir belediyesi olacak. Yeni çıkan büyükşehir yasasına göre yapılacak olan hizmetler projelendirilip bütçeye konulacak. 2014 yılının mart ayında seçim var. Bu toplantıların en güzel yanı, sorunların tespit edilip bütçeye konmasıdır. Böylece 2014 yılında yapılacak seçimler sonucu büyükşehir belediye başkanı kim olursa olsun, bu hizmetleri yapmak zorunda olacak."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile