Mersin Büyüksehir Belediyesi'nden Bebekli Ailelere Destek

Mersin Büyüksehir Belediyesi'nden Bebekli Ailelere Destek

İçel Büyüksehir Belediyesi, ’Hos Geldin Bebek Yeni Dogan Paketi’ ile bebekli ailelere destek veriyor.

Hamile Bakim Sütü projesiyle hamilelik süresince gebe kadinlara destek olan Büyüksehir Belediyesi, bebekler dünyaya gözlerini açtiginda da Hos Geldin Bebek Yeni Dogan Paketi ile aile bütçelerine katki sunmaya devam ediyor. 2023 yilinin Ocak ayinda baslayan proje kapsaminda 3 bin 500’ün üzerinde yeni dogan paketi ailelere teslim edildi.

Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Sosyal Yardimlar Sube Müdürlügü’nde proje sorumlusu olarak görev yapan Selime Canli, geçen yil ocak ayinda baslayan dagitimlarin aktif bir sekilde devam etigini belirtti.

Bir bebegin ihtiyaç duyabilecegi her ürünün paket içerisinde yer aldigini ifade eden Canli, "Paket içerisinde; bir adet bebek bezi, bir paket alt açma bezi, bir zibin takimi, bir biberon, bir adet ates ölçer, bir paket islak mendil, bebek sampuani, bebek havlusu ve bir paket sabun tozu içeren çantasiyla birlikte bir bebegin ihtiyaci olan her sey mevcut. Projemizden tüm ilçelerimizde ikamet eden, 0-1 aylik bebegi olan bütün vatandaslarimiz faydalanabilmektedir" dedi.

Basvurularin TEKSIN uygulamasi üzerinden yapilabildigini belirten Canli, basvuru formunda ailelerin kendilerine en yakin mahalle mutfaklarini seçebileceklerini de kaydederek, “Teslimatlarimiz mahalle mutfaklarindan da yapilmaktadir. Vatandaslarimiz, sisteme girmis olduklari iletisim numarasini tarafimiza teslimat tarihi ve saatini içeren bilgi mesaji gönderdiginde paketlerini kimlikleriyle birlikte teslim alabilmektedirler” diye konustu.

Tarsus’un Yesilyurt Mahallesi’nde yasayan Esma Baskan da bebegi için teslim edilen ‘Hos Geldin Bebek Yeni Dogan Paketi’nden dolayi memnun oldugunu söyledi.

Bebek ihtiyaç paketinin içeriginin oldukça zengin oldugunu vurgulayan Baskan, "Gerekli her seyi göndermisler. Tesekkür ediyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile