Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Engelliler İçin Park

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Engelliler İçin Park

İçel Büyükşehir Belediyesi, merkez Yenişehir ilçesinde engellilerin spor da yapabilecekleri, oyun gruplarının yer aldığı engelli parkı yapıyor.


İçel Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de bir ilke imza atarak ‘Engelliler Daire Başkanlığı’ kuran İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, engelli vatandaşları spor yapabilecekleri, vakitlerini daha eğlenceli ve verimli geçirebilecekleri bir parka kavuşturacağı bildirildi.

Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi'nde bulunan Çankaya Ortaokulu karşısındaki 4 dönümlük araziye kurulan engelli parkında 1 takım engelli oyun gurubu ve spor aleti ünitesi, 1 takım normal oyun gurubu ile küçük oyun gurubu, Alaaddin, Pamuk Prenses, Şirinler gibi dünya çocuk klasikleri masal kahramanlarının bulunduğu 'masal oyun gurubu' yer alacak.

Kısa sürede hizmete girecek engelli parkıyla ilgili açıklama yapan Başkan kocamaz, sosyal duyarlılık projeleriyle İçel’de yaşayan engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırmayı hedeflediklerini kaydetti.

İçel’in birçok bölgesinde engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırıcı tedbirler aldıklarını, bu konuda gerekli araştırmalar yapılarak projeleri hayata geçirmek için adımlar attıklarını dile getiren Kocamaz, “İçel’de fiziksel engeli olan vatandaşların ve çocukların kullanımına uygun düzenlenmiş parklar yaparak, sosyal yaşamlarını canlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca, engelli ve engeli olmayan çocuklarımızı bir araya getirerek bu parklarda vakit geçirmelerini, kaynaşmalarını sağlamış oluyoruz. Seçim döneminde, göreve geldiğim takdirde İçel’de engelleri kaldıracağımızın sözünü vermiştim. İçel Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, bu konuda üzerimize düşen görev ne ise gerekli araştırmaları yapıp, önümüzdeki süreçte projelerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. Engelli parkımız İçelimize hayırlı olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile