Mersin Büyüksehir Belediyesinden Egitim Destegi Alan 125 Ögrenci, Ilk 50 Bine Girdi

Mersin Büyüksehir Belediyesinden Egitim Destegi Alan 125 Ögrenci, Ilk 50 Bine Girdi

İçel Büyüksehir Belediyesi Egitim ve Ögretim Kurs Merkezlerinde ögrenim gören ögrenciler, bu yil Yüksekögretim Kurumlari Sinavinda (YKS) önemli basari gösterdi. Açiklanan sonuçlara göre, Büyüksehir Belediyesinin 9 ilçede ögrenim destegi sagladigi 4 bin 13 ögrencinin 125’i Türkiye’de ilk 50 binlik siralamada yer aldi. 12 ögrenci ise ilk 5 binlik siralamaya girmeyi basardi.

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’in ‘egitimde firsat esitligi’ ilkesi dogrultusunda büyük önem verdigi Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden 2020-2021 egitim ve ögretim yilinda 4 bin 13 ögrenci yararlandi. 26-27 Haziran’da üç oturum halinde gerçeklesen YKS’nin sonuçlari 28 Temmuz’da açiklandi. Büyüksehir Belediyesi’nin sagladigi egitim imkaniyla kurs merkezlerinde sinavlara hazirlanan ögrenciler, pandemi sürecinde hem online hem de yüz yüze egitim gördü.

“Bu sene de iyi sonuçlar elde ettigimizi düsünüyoruz”

Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskani Serdal Gökayaz, Büyüksehir’den egitim destegi alan ögrencilerin ilk 50 binlik siralamada iyi sonuçlar elde ettigini ifade ederek, “9 kurs merkezimizde bu sene 4 bin 13 ögrencimiz egitim gördü. Aldiklari sonuçlara baktigimizda ilk 5 bin siralamada 12 ögrencimiz oldugunu görüyoruz. Ilk 10 bin siralamada ise 29 ögrencimiz, ilk 20 bin siralamada 51 ögrencimiz ve ilk 50 bin siralamada ise 125 ögrencimiz oldugunu görüyoruz. Bu bahsettigim sonuçlar tüm puan türlerine göre. Bu sene de iyi sonuçlar elde ettigimizi düsünüyoruz” dedi.

Pandemiden dolayi ögrencilerin zorlu bir hazirlik dönemi geçirdigini belirten Gökayaz, “Zaman zaman yüz yüze egitimlerin de yapilamadigi dönemler oldu, hatta egitim-ögretim döneminin büyük çogunlugu online egitimle geçti. Fakat buna ragmen ögretmen arkadaslarimizin da özverisi ile büyük ölçüde online çalismalari yogun bir sekilde sagladik” diye konustu.



“Tercih dönemini çok önemsiyoruz”

13 Agustos’a kadar ögrencileri Kongre Merkezine tercih dönemi için davet eden Gökayaz, “2-13 Agustos tarihleri arasinda Kongre Merkezimizde sadece kendi ögrencilerimize degil, İçel’de bulunan tüm ögrencilerimize bu hizmeti sunmak istiyoruz. Ögrencilerimiz, bu tarihler arasinda Kongre Merkezimize geldiklerinde uzmanlarimizdan tercihleri ile ilgili, seçmek istedikleri alanlarla ilgili ve mesleklerle ilgili bilgi alabilecekler. Tercih dönemini çok önemsiyoruz, çünkü aslinda bir sinav sonucu kadar yapilan tercihler de ögrencinin hayatini çok önemli bir sekilde etkileyebiliyor. Yapilan yanlis tercihler ögrenciyi çok farkli bir kulvara sürükleyebiliyor. Yapilan dogru tercih ise ögrencilerimizi çok avantajli durumlara getirebiliyor. O yüzden bunlarin bir profesyonel hizmet seklinde ortaya konmasi gerekiyor. Bu anlamda da uzmanlarimiz gerekli destegi ögrencilerimize ve ailelerine saglayarak, ögrencilerin tercih siralamalarinin en saglikli sekilde yapilmasi konusunda gayret gösterecekler” ifadelerini kullandi.

“Kayitlarimiz devam ediyor”

Yeni egitim ögretim dönemine alaninda uzman ögretmenlerin olusturdugu kadrolarla hazirlandiklarini ve yeni dönem kayitlarinin devam ettigini belirten Gökayaz, “Gelecek sene egitim-ögretim dönemi ile ilgili kayitlarimiz da su anda halihazirda devam ediyor. mersin.bel.tr üzerinden ögrencilerimiz basvurularini yapabilirler. Buna bagli olarak gelecek sene de yine 4 bin civarinda ögrencimizle üniversite hazirlik kurslarina devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile