Mersin'de 15 Temmuz Sehitleri Anildi

Mersin'de 15 Temmuz Sehitleri Anildi

İçel’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla sehitlikte anma etkinligi düzenlendi.

Denetimli Serbestlik Müdürlügünce düzenlenen etkinlik kapsaminda İçel Cumhuriyet Bassavcisi Tolgahan Öztoprak, bassavci vekilleri Ömer Faruk Güngör ve Cihad Gezmen ile cumhuriyet savcilari Yusuf Taner Yildiz, Ahmet Aksu ve Çagri Soydan, Denetimli Serbestlik Müdürü Taner Kocalar, Cezaevi Müdürü Recep Gögüs ve infaz koruma memurlari, sehitlerin kabrine karanfil birakarak dua ettiler.

İçel Cumhuriyet Bassavcisi Tolgahan Öztoprak, ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayisiyla yayimlandigi mesajinda ise “Hain darbe girisimini, dünyada esi görülmemis bir kahramanlik ve cesaretle önleyen aziz milletimize ve gazilerimize sükranlarimizi sunuyor, sehitlerimizi de sonsuz rahmet ve minnetle aniyoruz” dedi.

15 Temmuz’da vatanin bagimsizligini, bölünmez bütünlügünü ve anayasal düzenini darbe ile ortadan kaldirmayi amaçlayan hain FETÖ/PDY silahli terör örgütünün, gözü dönmüs bir sekilde milletin tepesine bombalar yagdirdigini ve en alçakça saldirilarda bulundugunu hatirlatan Öztoprak, "Ancak milletimizin bu ugurda can verip, esaret altinda yasamayi asla kabul etmeyecegini, ’ölürsek sehit, kalirsak gazi’ anlayisiyla meydanlari dolduracagini hesap etmemistir. 7’sinden 70’ine meydanlara çikan aziz milletimiz, hain darbe girisimini dünyada esi görülmemis destansi bir kahramanlikla önlemistir. Bu, nesiller boyu unutulmamasi gereken, çocuklarimiza, gençlerimize sürekli hatirlatmamiz gereken bir haykiristir. Tarihi sanla dolu ecdadimizin yaptigi gibi aziz milletimiz darbecilere karsi dururken tüm dünyaya, ’Türkiye geçilmez’ mesajini vermistir. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duymamiza vesile olan 15 Temmuz sehitlerimizi sonsuz bir rahmetle aniyor, gazilerimize ve aziz milletimize de bir kez daha sükranlarimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile