Mersin'de 20 Yıl Sonra Aydınlanan Cinayetin Zanlısıda Ölmüş

Mersin'de 20 Yıl Sonra Aydınlanan Cinayetin Zanlısıda Ölmüş

İçel'de polis ekipleri, 20 yıl önce işlenen taksici cinayetini aydınlattı.

Polisin katil zanlısı olarak aranan şüphelinin de kalp krizi sonrası öldüğü ortaya çıktı. İçel Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği 'Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Ekibi' tarafından çözülen cinayet olayı, 23 Ocak 1992'de Güneykent Mahallesi Bekirde Yolu üzerinde işlendi. Su kanalına düşen bir takside erkek cesedi olduğu ihbarını alan ekipler olay yerine gittiğinde 30- 35 yaşlarında bir kişinin başından tabanca ile vurularak öldürüldüğünü tespit etti.

Olay yerinde yapılan incelemelerde ise 7.65 mm çapında tabancaya ait 1 adet boş kovan bulunurken tabanca bulunamadı. Cesedin ise Tarsus'ta taksi şoförlüğü yapan 32 yaşındaki Hüseyin Ebrişim'e ait olduğu tespit edildi.Yapılan bütün araştırmalara rağmen Ebrişim'in katili bulunamadı. Ancak taksiye binen son müşterinin elinde kahverengi küçük el çantası olduğu bilgisine ulaşıldı. Eldeki delillerle cinayeti aydınlatmak mümkün olmadı. 20 yıl boyunca bekletilen dosya ise İçel Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 Aralık 2011'de Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne yeniden incelenmek üzere verildi.

Dosyayı inceleyen 'Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Ekibi', olayı aydınlatmak için yeniden titiz bir soruşturma yürüttü. Ekipler ölen kişinin yakın çevresiyle görüştü. Ekipler, taksicinin öldürüldüğü gün aracına binen son kişiyi bulmak veya olayla ilgili bir ipucu elde edebilmek için büyük çaba gösterdi. Araştırmalar sırasında öldürülen Hüseyin Ebrişim'in ailesinin o tarihlerde Tarsus'ta çiftçilik yaptığı ve maddi zorluklar yaşadığı tespit edilirken taksicinin olaydan bir süre önce yüklü miktardaki borçlarını kapattığı halde taksisini de satıp şoförlük yapmaya devam etmesi polisin dikkatini çekti. Ebrişim'in, o dönem tefecilik yaptığı iddia edilen ve 2003'te 38 yaşındaki iken geçirdiği kalp krizi sonucu ölen R.E'den borç aldığı ve birlikte fotoğraflarının olduğu saptandı.

Ailesinden istenen fotoğraflarda yapılan incelemede ise R.E.'nin bir fotoğraf karesinde yemek yerken yanında kahverengi el çantası bulunduğu, bir başka fotoğraf karesinde de 7.65 mm çapında tabanca ile çektirdiği fotoğraf olduğu belirlendi. R.E.'nin tanıdıklarının ifadesine başvuruldu. Olayla ilgili bilgisi sorulan bir yakını ise , R.E'nin birlikte alkol aldıkları sırada bir taksiciyi öldürdüğünü kendisine anlattığını söylediği öğrenildi.

Tanık beyanı, fotoğraftaki kahverengi el çantası ve yine şüphelinin fotoğraf çektirdiği 7.65 mm çapınca tabancaya dayanarak Hüseyin İbrişim'in cinayet şüphelisinin 2003 yılında ölen R.E. olduğuna kanaat getirilerek dosya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile