Mersin'de 300 Ögrenci Deniz Kaplumbagalari Için Sahili Temizledi

Mersin'de 300 Ögrenci Deniz Kaplumbagalari Için Sahili Temizledi

MERSIN – İçel’de yerli ve yabanci 300 ögrenci, nesli tükenme tehlikesi altinda olan caretta caretta ve yesil deniz kaplumbagalarinin önemli üreme alanlarindan biri olan Kazanli sahilinde posetler dolusu çöp topladi.

Nesli tükenme tehlikesiyle karsi karsiya olan deniz kaplumbagalari konusunda farkindalik olusturmak amaciyla yillardir sürdürülen proje devam ediyor. İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kentteki yerel topluluk ve gençlerle dogal yasami korumak amaciyla çalismalarini sürdüren Akdeniz Üçüncü Göz Egitim ve Gençlik Dernegi ile bu yil da temizlik etkinligi düzenledi.

Bu çerçevede her yil mayis ve eylül aylari arasinda Kazanli Mahallesi sahiline yumurtalarini birakmaya gelen deniz kaplumbagalari için çevre temizligi yapildi. ’Farkinda Ol, Farkindalik Olustur’ slogani ile düzenlenen etkinlige Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügüne bagli ekipler, Akdeniz Üçüncü Göz Egitim ve Gençlik Dernegi’nin yerli ve yabanci uyruklu gönüllüleri ile ilçe genelinde bulunan yaklasik 300 ögrenci katildi.

Kilometrelerce uzunluktaki sahil temizligi sonrasi toplanan posetler dolusu çöp ve atiklar, bertaraf tesisine ulastirilmak üzere Çöp Taksi’ye yüklendi.

“Halkimizin duyarli olmasi tek ricamizdir”

Akdeniz Belediye Baskani Muhammet Mustafa Gültak, belediye olarak temiz ve saglikli bir çevre için ekiplerin 7/24 görevinin basinda oldugunu ifade etti.

Gelecek nesillere yasanabilir bir dünya birakmanin herkesin en büyük sorumluluklarindan oldugunun altini çizen Baskan Gültak, “Sadece insanlarimizin yasadigi çevreyi degil, diger tüm canlarin da yasadigi habitatlari korumak zorundayiz. Halkimizin da bu konuda duyarli davranmasi tek ricamizdir. Deniz kaplumbagalari için Kazanli sahilimizde gerçeklesen temizlik etkinligine katilan yerli ve yabanci gençlerimize, ögrencilerimize, çevre gönüllülerine ve ekiplerimize çok tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile