Mersin'de Aile Okulu Projesi Egitici Egitimi Kursu Basladi

Mersin'de Aile Okulu Projesi Egitici Egitimi Kursu Basladi

MERSIN – Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan ‘Aile Okulu Projesi çerçevesinde hayata geçirilen ‘Egitici Egitimi Kursu’, 14 ilden 90 kursiyerin katilimiyla İçel’de de basladi.

İçel Il Milli Egitim Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan İçel Hizmetiçi Egitim Enstitüsünde düzenlenen Aile Okulu Projesi Egitici Egitimi Kursunun açilisina Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü Egitim Politikalari Daire Baskani Ömer Erkan Erdeve ve Il Milli Egitim Müdürü Adem Koca da katildi.

Egitim Politikalari Daire Baskani Erdeve, açilista yaptigi konusmada, “Milli Egitim Bakanimiz Mahmut Özer’in talimatlariyla baslatmis oldugumuz ’Aile Okulu’ projesi, evlatlarimizi milli ve manevi degerlerimize uygun olarak yetistirmenin çok önemli bir ayagini olusturmaktadir. Aile, toplumun temelidir. Aile egitiminde ögretmenlerimize de büyük sorumluluklar düsmektedir. Bu anlamda bu kiymetli projede emegi geçen herkese ve tüm kursiyerlerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Milli Egitim Müdürü Koca da “Bakanligimizin baslattigi bu projenin çocuk gelisimi konusunda çok kiymetli oldugunun farkinda olarak, emegi geçen herkese yürekten tesekkür ediyor, kiymetli kursiyerlerimize basarilar diliyorum” diye konustu.

Çankiri, Amasya, Karaman, Kastamonu, Nevsehir, Nigde, Sinop, Sivas, Tokat, Bartin, Kirikkale, Aksaray ve Düzce olmak üzere 14 ilden 90 kursiyerin katildigi kurs, 24 Haziran’da sona erecek. Kursta, akademisyenler tarafindan Sosyal Duygusal Beceri Gelisimi, Aile Içi Iletisim Becerileri, Akran Iliskileri, Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanimi, Çatisma ve Stres Yönetimi, Bagimlilik, Ahlaki Gelisim, Saglikli Beslenme ve Fiziksel Aktivite konu basliklarinda egitim verilecek. Kurs sonunda yapilacak ölçme-degerlendirme neticesinde kursiyerler egitici egitmeni olmaya hak kazanacaklar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile