Mersin'de Başkanlardan 1 Mayıs Kutlaması

MERSİN – İçel’de belediye başkanları ile bazı kurum ve oda başkanları, yayınladıkları mesajlarla 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladılar.



Seçer: “Emekçilerimizin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmaları için elimizden gelen çabayı göstereceğiz”

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, emek ve alın terinin; demokrasinin gelişmesinde, insan hak ve özgürlüklerinin yerleşmesinde, toplumsal barışın sağlanıp sürdürülmesinde ve bir ülkenin kalkınmasında her zaman en önemli ölçüt olduğunu vurguladı. Başkan Seçer, “Emeğin, mücadelenin, barışın, kardeşliğin, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin simgeleştiği gün olan 1 Mayıs, toplumsal refahın sağlanmasında, emeğin kazanımlara dönüştürülmesinde çok önemli rolü olan işçi ve emekçilerin bayramıdır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman işçi ve emekçilerimizin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmaları için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Demokratik mücadelenin en önemli alanı olan iş ve emeğe saygının yollarını açmayı sürdüreceğiz. Ülkemizin ve güzel şehrimizin gelişmesinde ve kalkınmasında emek veren, alın terleriyle katkı sağlayan, özveriyle çalışan, üreten tüm işçi ve emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyor, tüm emekçilerimize selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.



Yılmaz: “Alın teri ve emek en yüce değerdir”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da mesajında, alın teri ve emeğin en yüce değer olduğunun altını çizdi. Ülkenin kalkınmasında ve daha üretken hale gelmesinde lokomotif görevi üstlenen tüm işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayan Yılmaz, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve hayat standartlarının yükselmesi isteğinin, alın teri ile ekmeğini kazanan tüm çalışanların en temel hakkı olduğunu belirtti.

Yılmaz, “Emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışa sahibiz. Belediyemizi de bu anlayışla yöneteceğiz. Belediye olarak çalışanlarımızın daha iyi yaşam koşullarına ulaşmaları için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. İşçilerimizin iş güvenliğine ve sendikal faaliyetlerine her zaman destek vereceğiz. Bu anlamlı günün ülkemizin barış ve huzuruna, kardeşliğine katkı sağlamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gültak: “Ülkemizin en değerli sermayesi sahip olduğu emek gücüdür”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammed Mustafa Gültak ise ülkelerin refah seviyesinin yükselmesi ve ekonomisinin güçlenmesinde, özellikle işçi kesiminin çok büyük emek ve katkısı olduğunu vurguladı. “Ülkemizin en değerli sermayesi sahip olduğu emek gücüdür” diyen Gültak, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gerek şehrimizin gerekse de ülkemizin çok daha güzel ve mutlu yarınlara emin adımlarla ilerlemesinde, işçilerimizin alın terine, emeklerine şüphesiz büyük ölçüde ihtiyacımız vardır. Akdeniz Belediyesi olarak bizler de sosyal belediyecilik anlayışının gereği; işçi ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanında yer alacağız. İşçi ve emekçilerin, çalışma şartlarının yükseltilmesinin yanı sıra, sahip oldukları yasal haklara sahip çıkılması noktasında da üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Çünkü hak; her zaman hak edene verilmelidir. Ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve gelecekteki hedeflerini yakalaması için emek veren ve alın teri döken, genelde ülkemiz işçi kesiminin, özelde de belediyemizde çalışan işçi kardeşlerimizin ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü gönülden tebrik ediyorum.”

Yeşilboğaz: “Emeği yok sayan düzenin karşısındayız”

İçel Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı. Emeği yok sayan her türlü düzenin karşısından olduklarını belirten Yeşilboğaz, “Emperyalizmin, kapitalist sömürünün, paylaşım kavgalarının, etnik, dinsel ve mezhep çatışmalarının gölgesinde unutturulmaya çalışılan yüce bir değerin, insanlığın, emeğin bayramı olan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı; sömürü düzenine, emperyalist saldırganlığa karşı sınıfsız, eşit, özgür, kardeşçe bir dünya özlemimizi, her zamankinden daha güçlü bir şekilde dile getirme günüdür” dedi.

1 Mayıs’ın günümüzde meydanlarda el ele, omuz omuza hak arayışı gününe döndüğünü ifade eden Yeşilboğaz, şunları kaydetti: “Dünyanın bütün uygar ülkelerinde devlet yönetiminin de desteğiyle hoşgörü içerisinde gerçekleşen 1 Mayıs kutlanmalarının, ülkemizde de birlik, beraberlik, dayanışma ve hoşgörü içerisinde kutlanabilmesini temenni ediyorum. İçel Barosu olarak, emeği, emekçileri yok sayan her türlü düzenin karşısındayız. İnsanın insanı sömürmediği, alın terinin hakkının verildiği bir düzenin kurulması dileğimle tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutlarım.”

Kızıltan: “Her işveren bir emekçidir”

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise mesajında, “1 Mayıs’ın günümüzde geçmişin yapay toplumsal çatışmaların ve oluşturulan çalışan-işveren ayrışmalarının aksine, artık bir kutlama havasında geçmesi ve emekçilerin bugünü gerçek anlamda haklarının evrensel ölçülerde korunması farkındalığına dönüştürmesi hem ülke ekonomisi hem de sosyal barışın yakalanması anlamında çok önemli bir kazanımdır. Her işveren aynı zamanda bir emekçidir. Her emekçi bir gün işveren olabilir. Girişimciler, işverenler ve çalışan emekçilerimizle hepimiz bir aileyiz ve huzur içinde çalışmak, üretmek ve ülkemizin, kentimizin büyümesine katkı sağlamak istiyoruz. Coğrafyamız ve küresel ekonomi gerçekten zorlu bir dönemden geçiyor. Bu dönemde, Türkiye’de kültürümüzde tarih boyunca olmamış yapay sınıf farklıları oluşturmak değil, birlik ve beraberliğin mesajlarını vermek gerekiyor. Bu birliği mesajın da ötesinde somut olarak göstermek, bu dayanışmayı ortaya koymak gerekiyor. İşte 1 Mayıs sadece çalışanların kendi arasındaki dayanışmanın değil, bu anlamda tüm toplumun sınıfsız ve ayrımsız şekilde yaşaması gereken bir dayanışmanın aracı olmalıdır. İçel Ticaret ve Sanayi Odası olarak İçel ekonomisine hizmet eden, alın terlerini bu kent için akıtan tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyor, ülkemizde ve kentimizde demokrasinin ve dayanışmanın artmasına vesile olmasını diliyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile