Mersin'de Bisiklet Ve Kosu Yollara Yenilendi

Mersin'de Bisiklet Ve Kosu Yollara Yenilendi

İçel Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Baskanliginca, Adnan Menderes sahili içerisinde yer alan Kültür Park’ta kosu ve bisiklet yolu yenileme çalismasi gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin siklikla vakit geçirdigi sahil seridinde rutin olarak yürüttügü bakim, onarim ve düzenleme çalismalarina devam ediyor. Ekiplerin yürüttügü çalismayla Kültür Park’ta yer alan kosu yolu daha kullanisli ve daha ergonomik hale getirildi.

Mezitli Deresinden İçel Idman Yurdu Meydanina kadar olan 7 kilometrelik bisiklet ve kosu yolunu yenileyen ekipler, daha önce kiremit irmigi serili kosu zeminini, su tutma orani daha yüksek olan klinker irmigi ile kapladi. Insan ergonomisine uygun zemin sayesinde, İçelliler gönül rahatligiyla spor yapabiliyor. Bisiklet yolu ise yeniden boyanarak serit çizgileri yenilendi.

“7 kilometrelik kismi hem kosu yolunda, hem bisiklet yolunda yeniledik”

Park ve Bahçeler Dairesinde görev yapan insaat yüksek mühendisi Dogu Çakmak, bisiklet ve kosu yolu yenileme çalismalarindan bahsederek, “Çok yogun olarak kullanilan parkimizi 7/24 temiz ve kullanisli tutabilmek adina çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda mevcutta kiremit irmigi olan kosu yolumuzu daha ergonomik ve kullanisli hale getirebilmek adina yeniledik. Su tutma oranini asgari düzeye çekebilmek için, su doygunlugu yüksek olan klinker irmigi kullandik. Temelde derin bir kazi yaparak iyilestirmeler yaptik ve kullanima hazir hale getirdik. Bunun yani sira bisiklet yolumuzu tamamen yenileyerek, vatandaslarimizin hizmetine sunuyoruz. Mezitli Deresinden İçel Idman Yurdu Meydanina kadar olan 7 kilometrelik kismi hem kosu yolunda, hem bisiklet yolunda yeniledik” dedi.



“Büyüksehir Belediyesi, gerçekten bisiklet dostu”

Hizmetlerden faydalanan vatandaslardan Atilla Akçakil, her gün yaklasik 40 kilometre bisiklet sürdügünü belirterek, “Bisiklet yollari çok güzel. Ben her seyden çok memnunum. Yapan herkesin eline saglik. Çok tesekkür ederim. Yol kenarindan gidebilmek güzel. Büyüksehir Belediyesi, gerçekten bisiklet dostu. Binmeden duramiyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile