İçel Büyüksehir Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odasi, D5 Sanat Ortami ve İçel’e Deger Katanlar Kurulu’nun (MEDEKA) Plastik Sanat Kurulu isbirliginde düzenlenen serginin küratörlügünü Yasemin Ülgen üstlendi.
Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Koordinatörü Bengi Ispir Özdülger, Büyüksehir Belediyesi olarak bu çalismanin içinde yer almaktan mutluluk duyduklarini dile getirdi. Geçen yilki temalarinin ’su’ oldugunu hatirlatan Özgülder, bu yilki temalarinin ise ’toprak’ oldugunu vurguladi. Sanatseverlere sergiyi gezmelerini öneren Özgülder, "Çünkü topragin içinde hayatin o yorgunlugunu, sosyo-ekonomik ve sosyo-politik yasamin, yapilarin, ayni zamanda tüketimin, iklim degisikliklerinin, ekolojik düzenin bozulmasina yönelik insanlarin aslinda bir yerde hoyrat kullanmasina da çok güzel vurgular var. Bunlarin, hem video çalismalariyla hem de diger sunumlarla yüzümüze vuruldugu bir çalisma" dedi.
"Sergiyle Türkiye genelindeki çevre problemlerine hep birlikte bakiyoruz"
Serginin küratörü Yasemin Ülgen de sanat araciligiyla çevre problemlerine, iklim krizine dikkat çeken bir etkinlik gerçeklestirildigini ifade etti.
Bu etkinlikler serisinin en önemli ayaginin, sanatçilarin üretimlerinin bir araya geldigi grup sergileri olduguna isaret eden Ülgen, "Onun yaninda bugün de gerçeklestirdigimiz konusmalar, akademisyenler ve alaninda uzman kisilerin paylastiklari konular oluyor. Özellikle kültür sanat alaninda merkezilesmis olan sehir Istanbul. İçel’de de bu gibi etkinliklerin yapilmasi oldukça kiymetli" diye konustu.
Sergide pek çok farkli sehirden katilimcinin yer aldigini belirten Ülgen, söyle devam etti: "Hem onlarin İçel’i görmesi, hem İçel’de üretimlerini paylasmalari, hem de bu bir araya gelislerle yeni projelerin ortaya çikacak olmasi çok kiymetli. Bu sergi sadece İçel’e de odaklanmiyor. Istanbul’un ekoloji problemlerinden, Trabzon’daki kültürlere bakan ya da Anadolu’daki farkli çevre sorunlarina odaklanan çesitli konular var. Bu sergiyle aslinda Türkiye genelindeki çevre problemlerine ‘toprak’ temasi üzerinden hep birlikte bakiyoruz."
Resim ögretmeni Seda Satilmis ise etkinligi basarili buldugunu ifade ederek, "Çevre faktörünü insanlar için daha duyarli olmaya özendiren bir projede İçel’in bulunmasi bence gayet basarili. Isler çok iyi, ayni zamanda manifestolari bence çok degerli. Duyarli olmaya tesvik edilen bir proje oldugunu düsünüyorum" ifadelerini kullandi.
Mersin'de 'Circular Ulusal Çevre Ve Sanat Etkinlikleri' Düzenlendi
İçel’de, ’Circular Ulusal Çevre ve Sanat Etkinlikleri’nin 5’incisi, ’toprak’ temasiyla gerçeklestirildi.



















