İçel Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Türkiye Çocuk Nörolojisi Derneği Kurucu Üyesi Prof. Dr. Sabiha Aysun, MEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Kurucu üyesi Prof. Dr. Esat Yılgör ile çeşitli illerden çok sayıda hekim katıldığı sempozyumda, çocuk nörolojisi klinik pratiğinin en önemli konularından biri olan akut pediatrik nöroloji teması ele alındı.
Sempozyumun açılışında konuşan İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı, eskiden bebek ölüm oranlarının çok yüksek olduğunu hatırlatarak zaman içerisinde çok önemli gelişmelerin kaydedildiğini belirtti.
Atıcı, MEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın çok büyük zorluklarla kurulduğunu ve bugün Türkiye çapında önemli işler başarıldığını söyleyerek, bu gelişmelerin gurur ve mutluluk verdiğini ifade etti.
MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da konuşmasında, İçel Üniversitesi’nin 1992 yılında, Tıp Fakültesinin ise 1998 yılında kurulduğunu hatırlatarak, üniversitenin bugünkü noktaya gelmesinde emekleri olan herkese teşekkür etti. Yaklaşık 4 yıldır yeni hastane binasında hizmet verildiğini kaydeden Çamsarı, MEÜ’ye ve hastaneye ilişkin bilgi verdi. Gerek anabilim dallarına gerek yan bilim dallarına çok önem verdiklerine dikkat çeken Çamsarı, şöyle devam etti; “Üniversite hastanemizde gerek personel sayımız gerek cihazlarımızla en iyi şekilde hizmet veriyoruz. Bilimsel eğitim ve araştırma konuları olmak üzere bir çok konuda Türkiye’nin ileri gelen tıp fakültelerinden biriyiz ve hızla ilerlemeye devam ediyoruz. Bu sempozyumun düzenlenmesinin bizim için büyük bir önemi var. Bu organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ederim.”
Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çetin Okuyaz ise sempozyumun bilimsel hedeflerine ulaşması ve sevgiyi çoğaltması temennisinde bulunarak, “İçel’de çocuk nörolojisi 2003 yılının Şubat ayında başladı.
Emek, çaba ve fedakarlıkla geçen 15 yılın ardından Çocuk Nörolojisi Bilim Dalımız bugün 2 poliklinik, 1 nörogelişimsel takip polikliniği, 1 psikolog ve 3 kısa süreli video EEG odası, 1 taşınabilir EEG, 1 UP ve EMG cihazı, 1 uzun süreli video EEG odası ile hizmet veriyor. Çocuk Nörolojisi Bilim Dalımız, sadece bölgemize değil Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 2 bin çocuğa hizmet üretmenin yanında ulusal ve disiplinler arası işbirlikleriyle bilimsel çalışmalar yapmaktadır" diye konuştu.
Sempozyumda, Prof. Dr. Esat Yılgör, Prof. Dr. Semra Hız, Prof. Dr. Dilşat Türkdoğan, Prof. Dr. Sabiha Aysun, Prof. Dr. Bülent Ünay, Prof. Dr. Hüseyin Per, Prof. Dr. Necdet Kuyucu, Doç. Dr. Aysima Özçelik ve Prof. Dr. Özlem Hergüner konuşmacı oldu.
Mersin'de 'Çocuk Nöroloji Kış Sempozyumu' Düzenlendi
İçel Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Türkiye Çocuk Nörolojisi Derneği işbirliğiyle ’İçel Çocuk Nöroloji Kış Sempozyumu’ düzenlendi.