Mersin'de Çocuklar Eglenerek Geri Dönüsüm Bilinci Kazandi

Mersin'de Çocuklar Eglenerek Geri Dönüsüm Bilinci Kazandi

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesince, çocuklara erken yasta geri dönüsümün öneminin asilanmasi, bununla birlikte çevre bilincinin gelecek nesle kazandirilmasi amaciyla egitici ve ögretici faaliyet düzenlendi.

Bir yandan ilçe genelinde her gün tonlarca çöp ve atik toplayan Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü, diger yandan geri dönüsüm ve bu alandaki egitim çalismalarina büyük önem veriyor. Bu çerçevede Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ile belediyenin geri dönüsüm hizmetlerini yürüten firma isbirliginde, Çay ve Kazanli Mahalleleri Kültür Sanat Evleri’nde egitim alan çocuk kursiyerlere, ’Geri Dönüsümün Önemi ve Çevre Bilinci’ konulu egitim çalismasi yapildi.

Eglenirken ögrendiler

Egitimde çocuklar; karton, ahsap ve atik piller, cam siseler, gazoz ve pet sise kapaklari, alüminyum folyo, pipetler kullandilar, yogurt kabindan kalemlik, atik borular ve kutulardan uçak, araba, saksi, oyuncak ve süs esyalari yaparak hem eglendiler hem de geri dönüsümün önemini kavradilar. Etkinlik çerçevesinde, çocuklarin kendi elleriyle geri dönüstürülebilecek ürünlerle yaptigi farkli ve ilginç çalismalar, yine kendilerince oylandi ve kazanan çalismalar ödüllendirildi. Böylelikle çocuklar hem eglenceli zaman geçirdi hem de geri dönüsümün önemi konusunda bilgilendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile