Mersin'de 'Düsünme Becerileri Ve Becerilerin Degerlendirmesi' Atölye Çalismasi Yapildi

Mersin'de 'Düsünme Becerileri Ve Becerilerin Degerlendirmesi' Atölye Çalismasi Yapildi

İçel Il Milli Egitim Müdürlügünce, Çukurova Kalkinma Ajansi Teknik Destek Projesi çerçevesinde, ’Üst Düzey Düsünme Becerileri ve Okudugunu Anlama Becerilerinin Ölçülmesi ve Degerlendirilmesi’ atölye çalismasi gerçeklestirildi.

Il Milli Egitim Müdürlügü, Çukurova Kalkinma Ajansi, Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Ankara Üniversitesi Egitim Bilimleri Fakültesi is birligi ile gerçeklestirilen atölye, Ankara Üniversitesi Ögretim Elemani Dr. Ögr. Üyesi Ömer Kutlu tarafindan Türkçe ve sinif ögretmenlerine yönelik olarak yürütüldü.

50 ögretmenin katilimiyla gerçeklesen ölçme ve degerlendirme çalismasi çerçevesinde, okudugunu anlama becerilerinin ölçülmesine dayali soru yazma ve dereceli puanlama anahtari hazirlama ve geribildirim verme çalismalari yapildi. Ayrica egitim süresince ’atiksiz egitim’ ilkesi temel alinarak kagit, kagit bardak, plastik sise gibi 5 günde birikecek olan yüzlerce atigin da önlenmesi amaçlandi. Katilimci ögretmenler tarafindan da desteklenen uygulamanin, iklim degisikligi ve çevre kirliligi konularinda farkindalik çalismasi niteligi tasidigi kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile