Mersin'de Ejder Meyvesi Hasadi Basladi

İçel'in Erdemli ilçesinde hasadina baslanan ejder meyvesinin tanesi 90 liradan alici buluyor.

Dogu Akdeniz'in önemli yas meyve ve sebze üretim merkezlerinden Erdemli'de, limon ve domatese alternatif ürün olarak yetistirilen ejder meyvesinde hasat basladi.

Yurt disinda "Dragon Fruit", Türkiye'de "Pitaya" olarak da adlandirilan meyveler, üreticiler tarafindan özenle toplaniyor.

Erdemli Ziraat Odasi Meclis Baskani Askin Sahin, çiftçi Zeki Akyar'in bahçesindeki hasat etkinliginde, talebin hizla arttigi ejder meyvesinde üretim alaninin son 10 yilda 100 dekari geçtigini söyledi.

Ilçede üretimin de 500 tona yaklastigini belirten Sahin, "Ejder meyvesi üretimi sirasinda kesinlikle kimyasal madde kullanilmiyor. Tozlanmasini da bitki kendisi yapiyor. Içi kirmizi olan ejder meyvesinin aromasi daha çok kivi, muz, ananas ve armudu, içi beyaz olan meyvenin aromasi ise dag armudu ve kiviyi andiriyor. Böyle bir ürünü çiftçilere örnek olarak diken üreticimizi tebrik ediyor, bu ürünü tüm çiftçilerimize alternatif ürün olarak tavsiye ediyoruz." dedi.

Üretici Akyar da "Tanesini 90 liradan Istanbul'a gönderdim. Bir dekar alandan yaklasik 250 bin lira gelir elde ettim. Rusya, Katar ve Dubai'ye de ürün gönderiyorum. Talep fazla oldugu için yetistiremiyorum. Ürünü, tüm çiftçilerimize öneriyorum." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile