Mersin'de 'Evimiz Atölye' Projesi Büyüyerek Devam Ediyor

Mersin'de 'Evimiz Atölye' Projesi Büyüyerek Devam Ediyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi ile İçelden Kadin Kooperatifi isbirliginde ‘Elde var yetenek, evde var ekmek’ sloganiyla yürütülen ‘Evimiz Atölye’ projesi, 50. Yil Mahallesi’nde ikamet eden kadinlarla bulustu.

Kadinlarin ekonomide daha fazla yer almalari ve onlarin üretim gücünün toplumun her kesimine ulasmasini saglamak amaciyla yürütülen proje çerçevesinde ‘çoraptan oyuncak yapimi’ atölyesine katilan kadinlari ziyaret eden İçelden Kadin Kooperatifi Baskani Meral Seçer, “Evimiz Atölye projesiyle evde gizli kalan kadin is gücünün ekonomik degere dönüsmesi ve kadinlarin sosyallesmesi konusunda önemli ilerlemeler kaydediyoruz” dedi.

Evimiz Atölye projesine 50. Yil Mahallesi’nin de katilmasiyla faaliyet gösterdikleri mahalle sayisinin 16’ya çiktigini ve atölyeye kadinlarin gösterdigi ilginin memnuniyet verici oldugunu belirten Seçer, “50. Yil Mahallesi’nde kadinlarimizla bulustuk. Hepsinde bu projeye katilma konusunda istek ve mutluluk görmek harika bir sey. Kadinlarla yaptigimiz sohbetlerde de bu birlikteliklerinin kendilerinde yeni fikirler olusturdugunu söylüyorlar. 16 mahalleye ulasan bu projemiz, yayilarak diger mahallelerimize de ulasacak” diye konustu.

Evimiz Atölye projesi çerçevesinde bugüne kadar yaklasik bin kadinla beraber çalistiklarini, kadinlarin ürettikleri ürünleri ekonomik degere dönüstürebilecekleri stantlardan veya online platformlardan da yararlandiklarini kaydeden Seçer, “Bu çalismalar sadece bir kez yapilip bitirilmiyor. Diger mahallelere dönüs yapiliyor ve tekrar atölye çalismalarindan faydalanmalarina firsat veriliyor. Ayrica kadinlarimizin ürettikleri bu ürünleri stantlar veya online üzerinden satis yapma imkanlari da oluyor. Bunlarin da egitimi veriliyor. Yani kadinlarimiz evde daha fazla üreten ve kendine daha güvenen kadinlar haline geliyor” ifadelerini kullandi.

“Türkiye genelinde yayilmasi gereken bir proje”

Projenin mahallesinde ikamet eden kadinlar tarafindan çok begenildigini belirten 50. Yil Mahallesi Muhtari Nergiz Özcan, “Pandemi nedeniyle uzun zamandir evine kapanmis olan mahalle sakinlerim bu proje ile disari çikmis oldu. Bu tür projelerin daha da artmasini istiyoruz. Içerigi de çok güzel ve ekonomik destek olarak da kadinlarimiza güzel bir dönüs sagliyor. 4 haftalik bir egitimin ardindan kadinlarimiz evlerinde çoraptan oyuncak üretecekler. Bence Türkiye genelinde yayilmasi gereken bir proje” seklinde konustu.



“Bir kadinin özellikle ekonomik özgürlügü olmak zorunda”

Mahallelerinde bu zamana kadar böyle bir kursun hiç olmadigini ve muhtarlarinin bilgilendirmesi ile çalismalara katildigini söyleyen Kader Yavuz, öncelikli hedefinin aile ekonomisine katkida bulunmak oldugunu belirterek, “Bir kadinin özellikle ekonomik özgürlügü olmak zorunda. Böyle bir seyin oldugunu duyunca hemen geldim katildim. Kursu tamamladiktan sonra bize 50 tane oyuncak verilecek ve ekonomik özgürlügümü saglamis olacagim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile