Mersin'de fuar günleri

Mersin'de bu yıl ilk defa organize edilen; 'Mersin Mobilya Evlilik ve Çeyiz Fuarı (MEÇEF)' ile 'Mersin Bilişim ve İletişim Fuarı (MERBİL)' devam ediyor. Fuarla birlikte yeni ev kurmaya hazırlanan ya da evini yenilemek isteyenler yeni trendleri izleme fırsatına kavuşurken, bilişim teknolojilerindeki son gelişmeler de yerinde görülebiliyor.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forza Fuarcılık tarafından Yenişehir Fuar Merkezi'nde 6 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen fuara; Çin ve Tayland'dan gelen yabancı katılımcılar da dahil olmak üzere yaklaşık 150 firma katılıyor. 9 gün sürecek olan MEÇEF ve MERBİL Fuarları kapsamında 1 Kasım'a kadar 50 bin ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor. Saat 10.00'da kapılarını ziyarete açan fuarla birlikte açık alanda yöresel lezzetlerin de tadılmasına imkan sunuluyor.
Ev sektörü için önemli bir buluşma noktalarından biri olması beklenen MEÇEF'in, bir çiftin mutluluğuna da ev sahipliği yapması bekleniyor. Fuar alanında düzenlenecek olan törende; Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç tarafından bir çiftin nikahı kıyılacağı açıklandı. Ziyaretçiler sergilenen ürünler arasında; mobilya, dekoratif mobilya, halı, ev tekstili, beyaz eşya, dekorasyon ürünleri, çeyiz ürünleri, banyo ekipmanları, mutfak ekipmanları, aydınlatma avize, zücaciye, aksesuarlar, alarm sistemleri, düğün ve nikah davetiyeleri, nikah şekerleri ve gelinlik gibi ürünlerin meraklısının beğenisine sunuluyor.
Aynı tarihlerde gerçekleştirilen MERBİL Fuarı'nda da genç ve dinamik bir nüfus potansiyeline sahip olan Mersin'de büyük ilgi görmesi bekleniyor. Fuarı; bilişim sektörü firmaları, servis sağlayıcılar, sistem uyarıcıları, bayi firmaların yanı sıra sanayiciler, KOBİ'ler, kamu kurumları, yerel idareler, perakende sektörü, sağlık kuruluşları, eğitim kurumları, finans sektörü bilgi teknolojileri yöneticileri, bilgi işlem sorumluları, bilgisayar mühendisleri, elektrik-elektronik mühendisleri ve teknisyenleriyle birlikte üst düzey yöneticiler, profesyonel fotoğraf stüdyoları, dijital baskı merkezleri ve reklam ajansları, basın ve yayın kuruluşları, sektör bayileri ile bilişim-iletişim teknolojisinin yakın takipçilerinin ziyaret etmesi hedefleniyor.
Fuarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 1 Kasım'a kadar sürecek olan MEÇEF ve MERBİL Fuarları'nın aynı zamanda da kentte düzenlemiş oldukları fuarların ciddiyetini ve Mersin'in uluslararası düzeyde yükselen cazibesini ortaya koyduğunu savundu. Şerafettin Aşut, "MEÇEF ile katılımcılar, çok geniş bir ürün yelpazesiyle son teknoloji ve tasarımları halkımızın ilgisine sunuyoruz. Bilişim ve iletişimde son teknolojilerin tanıtıldığı MERBİL'in ise, genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan Mersin'de büyük ilgi göreceğine eminim" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile