Mersin'de, Genişletme Çalışmaları Nedeniyle Yolları Geçici Süreyle Kapatılan Köylüler, 50 Yıl Önce Kullandıkları Yolu, İmece Usulüyle Açmaya Çalışıyor

Silifke ilçesinde, genişletme çalışmaları nedeniyle yolları geçici süreyle ulaşıma kapatılan köylüler, 50 yıl önce kullandıkları eski yolu yeniden açmak için imece usulüyle çalışma yapıyor.

İlçedeki Demirçili-Mara-Kırobası karayolunda yapılan genişletme çalışmalarından dolayı köylerine ulaşmak için yaklaşık 70 kilometre fazla yol kat etmek zorunda kalan Demirçili köyü sakinleri, yaklaşık 50 yıl önce kullandıkları stabilize yolu ulaşıma açmak için çalışıyor.

İlçe merkezine 3 kilometre mesafede bulunan köyün sakinleri, ilçeye ulaşımı sağlayan eski patika yolu, kürek ve kazmalarla açıp, traktörleriyle getirdikleri toprağı dökerek araçların rahatça kullanabileceği hale getirmek için gayret gösteriyor.

AK Parti İçel Milletvekili Nebi Bozkurt, AK Parti Silifke İlçe Başkanı İsmail Köroğlu, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan ve Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı ile köylülerin açmaya çalıştığı ilçe merkeziyle köy arasında ulaşımı sağlayacak yaklaşık 3 kilometrelik eski yolda incelemede bulundu.

-Tehlikeli yolculuk tarih oluyor-

Milletvekili Bozkurt, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, karayolu çalışmasının yapıldığı bölgede, oldukça dar olan yolun çevresindeki uçurumun tehlike arz ettiğini söyledi.

Bu sorunu kaldırmak için ihale yapıldığını ve yolun genişletilmesi için çalışmaların başladığını dile getiren Bozkurt, şöyle konuştu:

''Yoldaki çalışmaların 1,5 ayda tamamlanmasını bekliyoruz. Yetkililer, bu sürede köylülerimizin ilçe merkezine gelip gidebilmesi için yeni güzergah belirlemiş. Ancak bu güzergah, yolu 70 kilometre uzatıyor. Yol uzun olunca köylülerimiz eski yolu, kullanıma açmak istemiş. Böylelikle gerek okula giden çocuklar, gerekse vatandaşlar ilçe merkezine kısa sürede gidebilecek. Ayrıca bu yol yaklaşık 50 yıl önce kullanılan tarihi bir yoldu. Köylülerimiz yeni yol açılıncaya kadar bu tarihi yolu kullanacaklar.''

Çalışmaları sırasında adeta küçük bir şantiyeyi andıran görüntüler oluşturan köylüler de yeni belirlenen güzergahın ilçeye ulaşımı çok uzattığını, bu nedenle servislerin ilçeye öğrenci taşımadığını, ilçeye gitmek isteyen vatandaşların mağdur olduğunu anlattılar.

Yol çalışması tamamlanıncaya kadar açacakları eski yolu kullanacaklarını ifade eden köy sakinleri, böylelikle günlük hayatlarına rahatça devam edebileceklerini kaydettiler.

Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile