Mersin'de 'Insanlik Ölmemis' Dedirten Olay

Mersin'de 'Insanlik Ölmemis' Dedirten Olay

İçel’de askerden gelen ogluna is aramak için çarsiya çikan 4 çocuk annesi kadin, yolda yürürken buldugu ve içerisinde 10 yarim altinin bulundugu keseyi polis merkezine teslim ederek sahibine ulasmasini sagladi. Kayip müracaatinda bulunmak için geldigi polis merkezinde altinlarinin bulundugunu ögrenen vatandas ise, "Böyle insanlarin oldugunu görünce, topluma karsi ümitlerim artiyor" dedi.

İçel’in merkez Akdeniz ilçesinde yasayan ve tantuni dükkaninda çalisan esi Erkan Söylemez’in kazanci ile yasamlarini sürdüren 4 çocuk annesi Ayse Söylemez (43), kisa süre önce askerden gelen ogluna is aramak için çarsiya çikti. Aksam saatlerine kadar ogluyla birlikte is bakan kadin, eve döndügü sirada Yeni Mahalle civarinda yolda küçük bir altin kesesi gördü. Ayagi ile dokundugu kesenin içerisinden ses geldigini fark eden kadin, alip içerisine baktiginda 10 adet yarim altin oldugunu gördü. Ayse Söylemez, hiç tereddüt etmeden içi altin dolu keseyi polis merkezine götürerek teslim etti.

Magazalar Polis Merkezi ekipleri, altinlarin sahibine ulasmak için arastirmalarini sürdürürken, olaydan bir gün sonra kayip müracaati için polis merkezine giden 60 yasindaki elektrikçi ustasi Zümrüt Genç, kayip altinlarinin polis merkezinde oldugunu ögrenince büyük mutluluk yasadi. Piyasaya degeri yaklasik 16 bin lira olan 10 yarim altin, gerekli incelemelerin yapilmasinin ardindan sahibine teslim edildi.

"Topluma karsi içimdeki hayaller kirilmamis oldu"

Altinlari bularak polis merkezine teslim eden Ayse Söylemez ve kocasina tesekkür eden Zümrüt Genç, "Allah sizin gibi iyi insanlarin sayisini arttirsin" diye konustu.

Bu devirde böyle insanlarin çok az bulunduguna isaret eden Genç, "Hakikaten bu altinlari polis merkezine getirmeniz, sizin ne kadar iyi bir insan oldugunuzu gösteriyor. Helal süt emmis insanlara ne kadar ihtiyaç oldugunu görüyoruz su anda. En azindan hiç olmazsa içimdeki hayaller kirilmamis oldu topluma karsi. Bazen haberleri dinledigimde ümitlerim kiriliyordu. Su an böyle insanlarin oldugunu görünce biraz daha ümitlerim artiyor" seklinde konustu.



"Altinlar, araba almak isteyen çocuklarimin birikimiydi"

Altinlarin, çocuklarinin birikimi oldugunu ifade eden Zümrüt Genç, "’Araba alacagiz’ demislerdi. Araba almak için biriktirdikleri paraydi. Bana, ’Yükselmeden bu parayi altina çevir baba’ dediler. Bende sabah evden çikip, ögleden sonra kuyumcuya giderek altin aldim. Aldigim altinlari cebime koymustum. Geri dönüsüm aksam saat 18.00 gibi oldu. Çocugumu isten aldiktan sonra cebime baktim, altinlar yoktu. Cebimin altindaki sökükten düsmüs" diye konustu.



"Altinlari hemen polis merkezine götürdüm"

Altinlari bulup polis merkezine teslim eden Ayse Söylemez ise altin kesesinin yürürken yolda ayagina denk geldigini belirterek, "Içi dolu oldugunu görünce hemen alip polis merkezine geldim" dedi.

Söylemez, altinlari görünce ilk düsündügü seyin, ’insallah sahibi bulunur’ seklinde dua etmek oldugunu söyledi.



"Ogluma is aramak için çarsiya çikmistik"

O gün kisa süre önce askerden gelen ogluna is aramak için çarsiya çiktiklarini dile getiren Söylemez, "Birçok yere gittik, belediyelere ugradik kadrolu bir is için. O yorgunlukla yürürken önüme denk geldi. Ayagim ile söyle dokundum, ses gelince hemen elime aldim ve direkt polise getirdim" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile