Mersin'de Islenen Çifte Cinayetin Zanlisi Sanliurfa'da Yakalandi

Mersin'de Islenen Çifte Cinayetin Zanlisi Sanliurfa'da Yakalandi

İçel’de 6 ay önce islenen çifte cinayetin zanlisi Sanliurfa’da özel olarak yapilan siginakta yakalandi.

Edinilen bilgiye göre olay, 9 Eylül 2022 tarihinde İçel’in Tarsus ilçesinde yasandi. Gazipasa Mahallesi 1936 sokak üzerinde meydana gelen olayda, kahvehaneden çiktiktan sonra otomobille seyir halinde olan Mustafa Kirgin (58) ile arkadasi Orhan Yildiz’a tabancayla ates açildi. Hastaneye kaldirilan sahislar kurtarilamayarak hayatini kaybederken saldiriyi düzenleyen kisi ya da kisilerin yakalanmasi için çalisma baslatildi.

Olaydan sonra O.A, A.M. ve E.K. isimli sahislar yakalanarak gözaltina alindi. Mahkemeye sevk edilen O.A., A.M., serbest birakilirken E.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Saldirinin planlayicilari arasinda oldugu iddia edilen A.K. ise olaydan sonra izini kaybettirdi. Uzun suredir aranan A.K. isimli sahsin yakalanmasina yönelik çalismalar neticesinde süpheli sahsin memleketi olan Sanliurfa’nin Hilvan Ilçesine bagli Üçüzler kirsal Mahallesinde sakladigi bilgisine ulasildi. Sanliurfa Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan önceki gün bölgede yapilan aramada yeralti görüntüleme cihazi kullanilarak evin bahçesinde süpheli tarafindan saklanmak için özel olarak hazirlanmis yeralti siginagi tespit edildi. Siginakta arama yapan ekipler firari sahsi yakalamayi basardi. Sahsin saklandigi ev ve siginakta yapilan aramada 1 adet kurusikidan çevirme tabanca, 1 adet sarjör, 10 adet fisek, 1 adet yari otomatik ruhsatsiz av tüfegi, 7 adet av tüfegi fisegi ele geçirildi.

Saldirida A.K.’nin Mustafa Kirgin’i öldürmek isterken arkadasi Orhan Yildiz’i da kazara öldürdügü belirtildi.

Adliyeye sevk edilen sahis tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile