Mersin'de Kadin Muhtar Adaylari Göreve Hazir

Mersin'de Kadin Muhtar Adaylari Göreve Hazir

İçel’in Mut ilçesinde 28 Mart’ta yapilacak olan Yerel Yönetimler Seçiminde mahalle muhtarliklarina aday olan kadinlar basinla bir araya geldi. Kadin muhtar adaylari ’artik biz de variz’ diyerek hedeflerini anlattilar.

Mut ilçesindeki farkli mahallelerden 28 Mart’ta yapilacak olan Yerel Yönetimler Seçiminde yarisacak olan kadin adaylar ortak açiklamada bulundu. Kadin adaylar, ilçeye artik kadin eli degmesi gerektigini ifade ederek, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kadinlara seçme seçilme hakki vermis ama ne yazik ki kadinlar hep seçen insanlar olarak kaliyor. Bu sefer ‘biz de variz’ dedik. Biz bu anlayisi degistirmek istiyoruz. Bunun için kadinlar olarak birbirimize destek veriyoruz" dediler.

“Artik biz perdenin önüne geçmek istiyoruz”

Tugrul Mahallesi muhtar adayi Fatma Ayan, köylüleri daha iyi bir ortamda yasatmak ve hizmet hedefledigi için aday oldugunu belirterek, “5 Aralik 1934’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize çok büyük bir hediye bagislamis. Kadinlara, yani bizlere seçme ve seçilme hakkini vermis ve simdiye kadar biz kadinlar hep erkeklerin arkasinda onlarin destekçisi olduk. Onlarin bir yere gelmelerinde bir yardimci olarak perdenin arkasinda kaldik. Artik biz perdenin önüne geçmek istiyoruz” diye konustu.

Pinarbasi Mahallesi muhtar adayi Ayse Ugur da mahallesine bir kadin elinin degmesi gerektigi için aday oldugunu kaydetti.

Meydan Mahallesi muhtar adayi Duygu Demir Can ise, “Mahalleme daha iyi hizmet verebilmem için mahallenin sakini degil sahibi olmak için adayim” ifadelerini kullandi.

Kadin muhtar adaylarinin isimleri ise su sekilde: Mükerrem Güven (Deveci Mahallesi), Sevil Özay (Kumaçukuru Mahallesi), Esma Akdag (Kültür Mahallesi), Duygu Demir Can (Meydan Mahallesi), Semra Çetin (Meydan Mahallesi), Ayse Ugur (Pinarbasi Mahallesi), Fatma Ayan (Tugrul Mahallesi)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile