Mersin'de Kadinlara Yönelik Atölyeler Devam Ediyor

Mersin'de Kadinlara Yönelik Atölyeler Devam Ediyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanliginca, ‘yilbasi’ temasiyla kadinlara yönelik atölyeler düzenlenmeye baslandigi bildirildi.

Palm City Alisveris Merkezi’nde kurulan ve 25 Aralik’a kadar farkli konularda gerçeklesecek atölyelerin ilki, ‘yilbasi’ temali ’Kapi Süsü Atölyesi’ oldu. Belediyenin üretici kadinlarindan Raziye Yalçin’in egitmenliginde yapilan atölyede kadinlar, dogadan toplanan meyve, dal ve çiçeklerle kapi süsleri yapti. Dallarin üzerini kendi zevklerine göre süsleyen kadinlar, bir yandan sosyallesme imkani bulurken bir yandan da eglenerek ögrendi. Atölye hakkinda bilgi veren Raziye Yalçin, “Büyüksehir Belediyesinin üretici kadinlarindanim. Zaman zaman festivallere, etkinliklere katiliyoruz. Bugün de burada yilbasi dolayisiyla kadinlarimiza kapi süsü yapmayi ögretiyorum. Süslerimizi, dogadan topladigim malzemelerle yapiyoruz. Herkes kendi üretiyor, kendi tasarimlarini yapiyor, umarim güzel seyler çikacak” dedi.

Baskan Vahap Seçer’in göreve geldigi günden bu yana kadinlara bu tür imkanlar sagladigini belirten Yalçin, “Bir kadin olarak üretmek harika bir sey. Evde bos oturmamak, aile bütçesine katkida bulunmak harika bir sey. Onun için bize bu imkani sagladiklari için basta baskanimiza ve emegi geçen herkese çok tesekkür ederiz” diye konustu.



“Oglumla beraber kaliteli vakit geçirmis olduk”

Atölyeye çocuguyla birlikte katilan Merve Yolcu, “Atölyeyi sosyal medyada gördüm, hemen yazdim ve geri dönüs aldim. Çocugumla da katilabilecegimi duyunca, sevinerek geldik. Su an güzel gidiyor. Oglumla beraber kaliteli vakit geçirmis olduk. Etkinlik çok güzel, çok hosumuza gitti. Dogadan toplanmis olan çiçek ve meyvelerle, dallarla kapi süsü yapiyoruz” ifadelerini kullandi.

Yaptigi süsü evine asacagini söyleyen Yolcu, “Bizim için çok güzel oldu. Yaptiktan sonra kapimiza asacagiz, yaklasan yilbasina da uydu. Böyle bir etkinligi bizlerle bulusturdugu için Büyüksehir Belediyesine çok tesekkür ederim” seklinde konustu.

Katilimci Fatma Ceylan ise atölyeyi tesadüfen gördügünü ve hemen katilmak istedigini belirtti.

Ceylan, “Bir seyler basarmaya çalistik. Hocamiz da çok ilgilendi bizimle. Güzel bir ugras. Keske hep böyle olsa da katilsak. Bugün kapi süsü yapmaya çalistik hocamizin yardimiyla. Güzel bir etkinlik oldu, insallah daha da iyi olur, devami gelir. Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’e çok tesekkür ederiz emeklerinden dolayi. Yeni yil hepimize hayirli, ugurlu, bereketli günler getirsin” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile