Mersin'de Muhtarlar Günü Törenle Kutlandi

Mersin'de Muhtarlar Günü Törenle Kutlandi

MERSIN – İçel’de Muhtarlar Günü törenle kutlandi. İçelli muhtarlar, Muhtarlar Gününü Atatürk Anitina çelenk koyarak kutladi.

Vatandaslarla devlet kurumlari arasinda köprü vazifesi gören, mahalle sakinlerinin sesi olan muhtarlar, 2015 yilindan itibaren her yil Muhtarlar Gününde, ihtiyaçlari, karsilastiklari sorunlar ve çözüm önerilerini dile getirme firsati buluyor. 19 Ekim’in ‘Muhtarlar Günü’ ilan edilmesine iliskin genelge, Resmi Gazetenin 2015 yilinda mükerrer sayisinda yayimlanarak yürürlüge girdi. Köklü bir tarihe sahip olan muhtarlik müessesesi, her yil 19 Ekim’de düzenlenen törenlerle bir kez daha gündeme geliyor.

Muhtarlar Atatürk Anitina çelenk sundu

İçel’de de bugün Muhtarlar Günü dolayisiyla Cumhuriyet Meydaninda tören düzenlendi.

Törene, İçel Vali Yardimcisi Süleyman Deniz, İçel Ili Muhtarlar Dernegi Baskani, Akdeniz Muhtarlar Dernegi Federasyonu Genel Baskan Yardimcisi ve Türkiye Muhtarlar Dernegi Konfederasyonu İçel Il Temsilcisi Ali Gülgen, Türkiye Muhtarlar Federasyonu İçel Sube Baskani Halil Ibrahim Soysal, Tüm İçel Muhtarlar Dernegi Baskani Ergün Ünlü, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Gazi Magusa Muhtarlar Dernegi Baskani Mustafa Yesilleme, merkez ilçe dernek baskanlari ile mahalle muhtarlari katildi.

İçel Büyüksehir Belediyesi Bandosu esliginde saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan Ali Gülgen ve Mustafa Yesilleme’nin Atatürk Anitina çelenk sunmalariyla tören sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile