Mersin'de Parktaki Heykel Tahrip Edildi

Mersin'de Parktaki Heykel Tahrip Edildi

İçel’de bir parkta yer alan ve Türkiye’de ilk kadin il belediye baskani Müfide Ilhan’in anisina yapilan heykel, 4 ay arayla ikinci kez tahrip edildi.

İçel Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamaya göre, Park ve Bahçeler Dairesi personeli merkez Yenisehir ilçesindeki Kültür Park’ta rutin kontrolleri sirasinda Adnan Menderes Bulvari Hilton yakinlarinda yer alan Müfide Ilhan heykelinin bas ve iki el kisminin koparilarak çalindigini fark etti. Kimligi belirsiz kisi ya da kisilerce yapilan saldiri hakkinda personel, emniyete suç duyurusunda bulundu.

“Müfide Ilhan heykelinin restorasyonu en kisa zamanda gerçeklestirilecek”

Park ve Bahçeler Dairesinde Kültür Park saha sorumlusu olarak görev yapan ziraat yüksek mühendisi Kerem Açikel, “26 Temmuz Sali günü sahadaki personelimizin rutin kontrollerinde, Adnan Menderes Bulvari Hilton yakinlarindaki Müfide Ilhan heykelinin bas kisminin ve iki el kisminin koparilarak çalindigi fark edildi. Bunun üzerine emniyete gerekli basvurularda bulunularak, hirsizlikla ilgili hukuki süreç baslatildi. 2 Mart 2022 tarihinde de yine ayni olayi yasamistik. O olayda da yine heykelin bas ve el kisimlari çalinmisti. Ancak hukuki süreç sonucu bunu yapan kisi yakalanmisti” dedi.

Bugün ayni seyin yine yasandigini kaydeden Açikel, “Bu olayla da ilgili hukuki süreci baslattik ve yakindan takip edecegiz. Vatandaslarimizdan da bu konuda daha duyarli olmalarini ve bu tür olaylari fark etmeleri veya görmeleri halinde aninda parktaki personele bildirmelerini rica ediyoruz. Heykelin en kisa zamanda restorasyonunu gerçeklestirecegiz. Arkadaslarimiz bugün heykelle ilgili çalismaya basladilar. Heykeli en kisa zamanda eski haline getirecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile